Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Uitgebreide programma Overijsseltour

Tuesday, 18 Sep 2001 door Danny

Overijssel,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen dinsdag 2 oktober 2001 een bezoek aan de provincie Overijssel. Het is het vijfde in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden.

In Overijssel wordt het paar in Diepenheim ontvangen door de Commissaris van de Koningin. Na een rit over de Sallandse Heuvelrug bezoeken de Prins en zijn verloofde in Zwolle de Isala Klinieken en Scania Nederland. Het bezoek wordt afgesloten in het Bergkwartier van Deventer.

Om 13.00 uur worden de Prins en mevrouw Zorreguieta in het gebouw van de Kunstvereniging te Diepenheim verwelkomd door de Commissaris van de Koningin, de heer J.A.M. Hendrikx. Onder het motto Overijssel Verrassend Veelzijdig geeft de Commissaris vervolgens een uiteenzetting over de stand van zaken en de verwachte ontwikkelingen in zijn provincie. De burgemeester van Hof van Twente, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, schetst het kunstleven in Diepenheim en vertelt iets over de plattelandsontwikkeling.

Na een wandeling door het centrum van Diepenheim volgt een rit per Koninklijke bus naar Zwolle, via Markelo, Holten, Nijverdal, Raalte en Heino. p> Het paar arriveert om 15.00 uur in Zwolle bij de Isala Klinieken, locatie Sophia. De voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer ir. G.R. Visser, zal de Prins en mevrouw Zorreguieta een uiteenzetting geven over het ziekenhuis en hen vervolgens rondleiden over de afdeling Neonatologie.

Om 15.30 uur bezoeken de Prins en zijn verloofde Scania Nederland. De algemeen directeur, de heer S. Palskog, leidt hen rond langs de productielijn van zijn bedrijf.

Via Wijhe-Olst wordt per Koninklijke bus naar Deventer gereden, waar het paar om 17.00 uur op de Brink arriveert. Samen met burgemeester drs. J. van Lidth de Jeude bezoekt het paar het historische stadshart. Het bezoek eindigt in de Bergkerk. Daar spreekt het paar met Overijsselse burgers.

(Bron RVD) www.koninklijkhuis.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: