Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Plannen voor nieuwe Orde !

Thursday, 11 Oct 2001 door Danny

Randstad,

Een aantal Heeren van Jong Ius (def. Spit / Veenbaas) hebben plannen om een nieuwe Orde in het leven te roepen. Dat blijkt uit het interne geruchtencircuit van Moresgenootschap Ius Sanctus. Het zou gaan om een Orde waarbij vogels aan te pas zouden komen. Navraag wie er precies achter deze plannen zit hebben niets opgeleverd. Ook is vooralsnog onduidelijk wanneer de nieuwe Orde zich zal presenteren aan het Kapittel en het genootschap.

Het Kapittel kent op dit moment de Orde van de Gulden Waag van Vrouwe Iustitia, de Orde van de Onanerende Pauw, de L'Ordre Escalatoire Extraordinaire, de Orde Michiel Adriaansz de Ruijter
de Orde van het Oranje Hart, de Orde van het Verdraeid Geinige Ruyten Colbert, de Orde S.T.R.O.O.I., de Eereklasse van het Groot Onderscheidend Vermooghen, de Orde van de Bedelstaf en de Orde Artikel XI, "Paardepikken".

Onlangs nog werd bekend dat een nieuwe Grootmeester is toegevoegd aan de Orde Michiel Adriaansz de Ruijter en de geruchten dat een tweede Grootmeester voor de Orde van de Bedelstaf in de maak is worden steeds sterker. Het zou hierbij gaan om een lid woonachtig op Asgard.

Op dit moment staat er voor de nieuw te maken Orde reeds iets concreet op papier, maar dit is slechts concept. Wel zou de nieuwe Orde direct door twee Grootmeesters worden begeleid. Uit betrouwbare bron is verder vernomen dat deze Heeren binnenkort samen vele bieren naar binnen zullen gaan slaan om het concept uit te breiden tot een gelikt stuk. Zodra dat gebeurd zal het Kapittel een besluit moeten nemen over toelaten van de nieuwe Orde. Het is op dit moment onbekend of het Kapittel bereid is een nieuwe Orde toe te laten.

Meer informatie over het Kapittel is te vinden op: www.ius.org/kapittel


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: