Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mediaoorlog binnen MIS ! Bewoners "Via Justitia" oorzaak.

Sunday, 21 Oct 2001 door Danny

Enschede,

Het zijn roerige tijden in "Via Justitia" en omgeving. De straat in de binnenstad van Enschede is momenteel het toneel van een heuse mediaoorlog.

Zoals al eerder gemeld hebben een aantal Heeren van Via Justitia voor Moresgenootschap Ius Sanctus de ondergrondse krant "Oranje-Bulletin" uitgebracht. Gevolg hiervan was dat de redactie van het maandelijkse blad de "Oranje Draek" op z'n achterste poten ging staan. Een ruzie was het gevolg, met verwijten over en weer. De "Oranje Draek" duldt geen concurrentie. Al eerder dreef de redactie van het blad de spot met de website www.ius.org. Daarbij werd de leus "het laatste nieuws, het eerst op www.ius.org" belachelijk gemaakt.

Als reactie op de gebeurtenissen en onder het welbekende spreekwoord "Als twee honden vechten om een been" hebben een aantal andere bewoners van "Via Justia" een ander blad op de Moresmarkt gebracht. Onder redactie van Huize Visie werd afgelopen week het blad "Oranje Zaeck" verspreidt. Het blad heeft zich als doel gesteld de markt binnen het genootschap op spectaculaire wijze te gaan veroveren. "Oranje Zaeck, gedrukt en digitaal, het beste voor Mores!" aldus de redactie.

De komst van een derde gedrukt medium heeft inmiddels geleid tot heftige speculaties dat een vierde blad op komst is, ditmaal gemaakt door Huize Kroegzicht. Hoe het blad gaat heten en wanneer het op de lokale Moresmarkt verschijnt is vooralsnog onduidelijk.

Met de eventuele komst van een vierde blad is de kans dat de mediaoorlog zich verder gaat uitbreiden groot, met vooralsnog een onduidelijke afloop. De website www.ius.org is niet bang voor de concurrentie. De redactie van www.ius.org. meldt desgevraagd dat de site elke dag zeer druk wordt bezocht en dat de gedrukte bladen hier toch niet tegen op zullen kunnen.

Uw verslaggever zal de ontwikkelingen blijven volgen. Het spreekt voor zich dat het laatste nieuws over de mediaoorlog binnen het genootschap het eerst te lezen is op www.ius.org !

www.ius.org. : S T I L L G O I N G S T R O N G !


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: