Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Staatsbezoek Koning en Koningin van Spanje

Tuesday, 23 Oct 2001 door Danny

Enschede,

Op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden brengen Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Spanje vanaf vandaag tot en met donderdag een staatsbezoek aan Nederland. Het programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

Dinsdag 23 oktober

Aankomst van de Koning en Koningin van Spanje op Marine Vliegveld Valkenburg, daarna naar Amsterdam voor kranslegging bij het Nationaal Monument op de Dam, ontmoeting met de burgemeester van Amsterdam en presentatie over de renovatie van de Bijlmermeer, de stedelijke vernieuwing en de Arena-boulevard aan de hand van een schaalmodel. 's Avonds een staatsiefoto op het Koninklijk Paleis te Amsterdam en een staatsbanket.

Woensdag 24 oktober

Bezoek aan het Internationaal Gerechtshof te Den Haag voor een ontmoeting met Voorzitters van Eerste en Tweede Kamer en voorzitters en leden van de Commissies Buitenlandse Zaken en Europese Zaken. Verder 's middags een ontmoeting met Spaanse Gemeenschap in de Residentie van de Ambassadeur van Spanje en 's avonds een retour-prestatie in het Haags Gemeentemuseum. Het betreft de officiële opening door het Spaanse Koningspaar van de tentoonstelling Picasso tot Tapies - Meesterwerken uit het Reina Sofia Museum te Madrid.

Donderdag 25 oktober

Bezoek aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te Bilthoven, vergezeld van H.M. de Koningin. Daar een presentatie over klimaatverandering en over laboratoriumonderzoek naar de legionella ziekte. Vervolgens een plechtigheid rondom het verlenen van een Ere-doctoraat aan Z.M. de Koning van Spanje in de Domkerk van Utrecht en een rondleiding door het Stadhuis. Tot slot een ontmoeting met leerkrachten, staf en studenten in het Instituto Cervantes en een bezoek aan Testfaciliteiten van het Ruimtevaartprogramma bij ESTEC, Noordwijk. Aan het einde van de middag is het staatsbezoek afgelopen.

Meer informatie over het staatsbezoek is te vinden op www.koninklijkhuis.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: