Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


MIS: Geblaat, Kandidaten en Website

Wednesday, 31 Oct 2001 door Danny

Enschede,

Grote paniek gistermorgen binnen Moresgenootschap Ius Sanctus. Om 11:16 precies werd uw verslaggever samen met twee andere Leeden van het genootschap opgeschrikt door een onheilspellend mailtje van de webmeester van deze site. Het interne communicatiesysteem "Geblaat" was na de "harde reset" van de webmeester eergisteren onbruikbaar geworden. Een fors deel van de configuratie bestanden waren namelijk verdwenen van de webserver. Hieronder viel ook het adresbestand van Geblaat. Ondanks de ziekte van de Hoofd Rampenstaf Calamiteitencommissie MIS / Algemeen werd uit onverwachte hoek snel een calamiteitencommissie op poten gezet op de problemen binnen het genootschap te coördineren. Zo was binnen een half uur via www.ius.org al te lezen wat de problemen waren. Hierdoor konden vele vragen binnen het genootschap voorkomen en gestructureerd worden. Bastiaan K. hulde ! Inmiddels zijn de problemen door de webmeester opgelost (hulde!) en zal het naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer duren voordat alles weer normaal is. "Wel zijn er 804 bestanden 'om zeep' geholpen. Het gaat hier grotendeels om logs, maar toch geeft het behoorlijk wat troubles" aldus de webmeester.

Overigens hebben de kandidaten van Mores heel andere problemen aan hun hoofd. Wegens het te laat komen op de kroeg moeten zij zich vanmorgen in alle vroegte melden bij de Griffier en de Kanselier om hun schrijfopdrachten alsnog te krijgen. De bedoeling was deze gisteravond al uit te reiken. Dit levert overigens geen problemen op voor de nachtrust van de Kanselier en de Griffier. Beiden moesten vanwege werk en colleges toch al vroeg hun bed uit. De Magistraat maakt zich niet zo druk om het voorval en meldt desgevraagd "Ik draai me gewoon nog even lekker om!" Overigens heeft hij dat wel verdiend na de zware klus van gistermiddag. Hij heeft uw verslaggever namelijk geholpen met de laatste loodjes van zijn verhuizing.

Ondanks alle problemen en onverwachte gebeurtenissen is de website www.ius.org dit weekend aangenaam verrast door de plaatsting van een link op de website: koninklijke.pagina.nl. Na een anonieme tip werd uw verslaggever hierop attent gemaakt. Ook is deze mededeling na te lezen in het gastenboek op deze site. Moresgenootschap Ius Sanctus staat onder de kop "Royalty Fans" genoemd. Een volkomen terechte plaats. Meer informatie over het koninklijk huis is dus ook te vinden op koninklijke.pagina.nl.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: