Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Laatste kennismakingsbezoek Prins en Máxima

Thursday, 15 Nov 2001 door Danny

Enschede,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen vandaag een een bezoek aan de provincie Drenthe. Het is het laatste bezoek in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden.

De Prins en mevrouw Zorreguieta ontmoeten in het Drents Museum te Assen het provinciaal bestuur. In het museum praat het paar met het college van gedeputeerde staten over actuele ontwikkelingen in de provincie Drenthe en over de noordelijke samenwerking. Aansluitend wordt een korte rondgang door het museum gemaakt.

Verder bezoeken zij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, bezichtigen ze het sterrenkundig onderzoekscentrum van ASTRON in Dwingeloo. ASTRON, met zijn twee grote radiotelescopen, is het enige grote wetenschappelijke instituut in Drenthe. Daarna bezoeken ze in Ruinen een bus van de Stichting Bevolkingsonderzoek Borstkanker Noord-Nederland en gaan ze ten slotte naar havezathe De Havixhorst in De Wijk. Hier is een informele bijeenkomst met onder anderen de twaalf Drentse burgemeesters en per gemeente twee inwoners. Deze worden door de betreffende burgemeester uitgenodigd. Het bezoek van de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta eindigt omstreeks 18.30 uur.

Meer informatie over het bezoek aan Drenthe is te vinden op www.koninklijkhuis.nl. Uitgebreid royalty nieuws is te vinden op de pagina koninklijke.pagina.nl.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: