Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresman krijgt nieuwe baan bij zwarte piet

Tuesday, 27 Nov 2001 door Danny

Van onzer Correspondent Henrik

Enschede,

Vooruitlopend op de bezoek van Sinterklaas aan sociŽteit Antigoon later deze week bracht de Goed Heilig man vannochtend een bezoek aan het het maandelijkse ontbijtje met het Erelid. Ook Ius was met een delagatie van vijf personen goed vertegenwoordigd.

Nadat St. Nicolaas door de aanwezigen was binnengehaald en wou gaan zitten,bleek de stafpiet te zijn wegbezuinigd en moest er een ad interim piet aan te pas komen. Deze werd gevonden in Moreslid Martijn A. Na het verkrijgen van de voor een piet bekende huidskleur mocht deze geluksvogel de rest van de tijd de staf van Sinterklaas vasthouden.

Uit betrouwbare bronnen is overigens vernomen dat het betrokken Moreslid, dat gisteren jarig was, hier al bang voor was. Hij had immers al een paar dagen lang geroepen dat hij niet als Zwarte Piet verkleed wilde. Iets dat hem uiteindelijk toch niet gelukt is.

Ook Moresman Jochem S. mocht op het matje komen bij de Sint, hij kon gaan uitleggen waarom het Taste-bestuur bestond uit hem, iemand van Grolsch(beugel) en vier secretaresses. Ondanks geruchten dat Jochem S. mee zou gaan in de zak naar Spanje, werd dit gelukkig voor hem teruggedraaid.

Na het strooien van de nodige pepernoten en het geven van het lustrumboek als cadeau aan alle aanwezigen vertrok de sint weer. We zijn benieuwd waar hij binnenkort weer zal verschijnen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: