Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Opmerkelijke gebeurtenissen bij Oud-Ius activiteit en LBE borrel.

Sunday, 02 Dec 2001 door Danny

De Meern / Enschede,

Moreslid Bruinsma is gistermiddag bij het begin van de Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) activiteit vast komen te zitten met zijn Porche. Het jonge Moreslid arriveerde als eerste in de Meern om de “oude lullen” activiteit, georganiseerd door de Kandidaten van Moresgenootschap Ius Sanctus, bij te wonen.

Omdat hij zo vroeg was, hadden de Kandidaten nog geen kans gehad de drassige tuin van de Moresleden van den Berg en Klooster af te zetten met een hek. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen was het gras namelijk behoorlijk modderig geworden. Bij aankomst scheurde het Moreslid met zijn Porche de tuin in, het gras op, maakte een aantal stoere spinbewegingen en kwam vervolgens met zijn auto in de modder vast te zitten. Gelukkig waren de Kandidaatleden aanwezig om hem uit zijn penibele situatie te helpen en kon de activiteit alsnog beginnen.

Op het programma stond een uurtje skiën. Echter de Leeden van Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) hadden hier niet zo veel zin in, omdat de baan wel eens te nat kon zijn, dus werden de plannen al gauw omgegooid door te gaan karten. Hierbij werd de ongekroonde racekoning van het genootschap namelijk Moreslid Klooster van zijn troon gestoten. Na afloop van de race bleek niet hij, maar een ander Moreslid, namelijk Moreslid van Breda, de snelste van Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) geweest te zijn. Kandidaat van Oosterhout was overigens de snelste van alle aanwezigen. Moreslid Klooster eindigde op de derde plaats met als snelste rondetijd 32.06 sec. Moreslid van Breda had een rondetijd van 31.85 sec en was gemiddeld genomen dus het snelste Moreslid van Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas). Gezien de opmerkelijke capriolen die Klooster normaal gesproken uithaalt, zal hij zijn dag wel niet gehad hebben en waarschijnlijk om een revanche bij van Breda gaan vragen.

Ook Moreslid van Breda had, ondanks zijn goede raceprestaties, zijn dag niet. Hij liep namelijk een blauwtje bij de serveerster van het restaurant. De jonge casanova, die normaal gesproken elke vrouw om zijn vingers windt, was met elke actie die hij bij haar uithaalde niet succesvol. Hetgeen tot veel hilariteit bij de overigen leidde. Terwijl Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) dus uiterst luxueus ging dineren in een restaurant aanbevolen door de “Lekker” werd er in Enschede op een andere manier van het eten genoten.

De Magistraat van het genootschap heeft namelijk tijdens het Bourgondische diner met de LBE het startsein gegeven voor een ouderwetse “food-fight”. Opmerkelijk was dat deze niet achteraf, maar tijdens het diner plaats vond. Terwijl de stukken natgemaakte stokbroden voorzien van knoflook door de kroeg vlogen kon het SB niets anders doen dan lijdzaam kijken. De boel werd overigens direct na het diner wel door alle betrokkenen opgeruimd, doordat het SB beroep deed om het zogenaamde “lik op stuk beleid”. Toen uw verslaggever later op de avond in Antigoon binnen kwam was er van het geheel niets meer te zien.

Desalniettemin opmerkelijke gebeurtenissen zowel in Antigoon als de Meern. Overigens werd de Oud-Ius activiteit door de Kandidaten, ondanks gemengde gevoelens, als bijzonder leerzaam en gezellig ervaren. Eén Kandidaat wist echter niet van stoppen en is na deze enerverende dag, bij terugkomst in Enschede, tot ‘s ochtends vroeg gaan stappen met twee Enschedese Moresleden, waaronder uw verslaggever.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: