Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Uitreiking Prins Claus prijzen

Tuesday, 11 Dec 2001 door Danny

Amsterdam,

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden, erevoorzitter van het Prins Claus Fonds, heeft het voornemen vandaag in het Koninklijk Paleis te Amsterdam de Prins Claus Prijzen 2001 uit te reiken. Dit jaar staat de uitreiking in het teken van Carnaval – een maatschappelijk podium voor artistieke expressie en innovatie, maar ook voor uitwisseling tussen verschillende culturen. Er is een gedeelde hoofdprijs van 100.000 euro voor twee winnaars en tien prijzen van elk 20.000 euro.

De hoofdprijs wordt in Amsterdam uitgereikt, de overige prijzen in het betreffende land van de laureaten. Gastspreker tijdens de ceremonie is Professor Rex Nettleford uit Jamaica. De ceremonie wordt afgesloten met een carnavalperformance 'Leonardo's Man', ontworpen door kunstenaar en choreograaf Peter Minshall uit Trinidad.
Het Prins Claus Fonds voor Cultuur en Ontwikkeling bestaat 5 jaar. Het Fonds werd ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Prins Claus op 6 september 1996 opgericht. Het zet zich in voor vergroting van het inzicht in culturen en bevordert de wisselwerking tussen cultuur en ontwikkeling. Het Fonds stimuleert en ondersteunt activiteiten op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Het reikt prijzen uit, ondersteunt publicaties en geeft zelf publicaties uit, en het stimuleert innovatieve projecten. De nadruk ligt daarbij op landen in Afrika, Azië, Latijns Amerika en de Caraïben. Jaarlijks kent het Fonds de Prins Claus Prijzen toe vanwege uitzonderlijke prestaties die passen in de doelstellingen van het Fonds.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: