Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Enschedeërs naar trouwfeest

Sunday, 16 Dec 2001 door Danny

Enschede,

Wie ernaar toegaan, is nog niet bekend. Maar 175 ‘gewone’ Enschedeërs mogen naar het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima, dat op 1 februari in de Amsterdamse Arena wordt gehouden.

De kroonprins en zijn verloofde treden op zaterdag 2 februari in het huwelijk. Op de vrijdag ervoor wordt in de Arena een groot feest gehouden. De Rijksvoorlichtingsdienst hoopt dat het één groot volksfeest wordt. Ruim 50.000 mensen uit het hele land zullen daarbij aanwezig zijn. De RVD heeft eerder al laten weten dat dit een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking zou moeten zijn.

Enschede viert het feest dus mee met 175 plaatsgenoten. Die zullen geselecteerd worden door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente. Een van de voorwaarden is dat de genodigden actief zijn in het vrijwilligerswerk. De gemeente neemt de kosten van de kaartjes en het vervoer (honderd gulden per persoon, dus in totaal f.17.500) voor haar rekening.

Iedere gemeente mag - afhankelijk van het aantal inwoners - een groep mensen naar het feest afvaardigen. Willem-Alexander en Máxima zijn er zelf ook en er treden bekende artiesten op, onder wie Marco Borsato en Sita. De bedoeling is ook dat in de Arena de nationale wave wordt ingezet, die door het hele land gaat.

Het huwelijk zelf, op 2 februari in de Beurs van Berlage en in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, zal in elk geval door één inwoner van Enschede worden bijgewoond. Haar naam: Diet Boes-Schoonderbeek, secretaris van de plaatselijke Oranjevereniging. Zij dankt die uitnodiging aan het feit dat ze lid is van het hoofdbestuur van de landelijke bond van Oranjeverenigingen.

Ter gelegenheid van het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima organiseert de Oranjevereniging op donderdag 31 januari een speciaal Oranjeconcert (aanvang 19.30 uur) in de Grote Kerk. Met medewerking van organist Gijs van Schoonhoven, de Twentse Politie Kapel, het kinderkoor van de muziekschool, het Christelijk Mannenkoor Glanerbrug, popkoor La Sido, het Enschede’s Dameskoor en het Jongerenkoor ’70 Boekelo. Het concert is gratis toegankelijk en wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Op de dag zelf houdt de Oranjevereniging vanaf 20.00 uur een Oranjebal in De Jaargetijden. Compleet met een Nederlands/Argentijns warm en koud buffet. De kosten bedragen 67 euro per persoon.

Overdag doet de Oranjevereniging niets. ‘Iedereen zit toch naar de televisie te kijken’, verwacht Diet Boes. Maar het kan zijn dat het Uit-bureau overdag nog iets organiseert. Dat zou dan moeten plaatsvinden in de Grote Kerk.

(Bron: Twentsche Courant Tubantia)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: