Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Van Nieuwenhoven: ouders Máxima welkom in Nederland

Monday, 31 Dec 2001 door Danny

Den Haag,

Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven vindt dat de ouders van Máxima tijdens het huwelijk van hun dochter met Willem-Alexander welkom zijn in Nederland.

De ouders zijn niet bij de huwelijksplechtigheid op 2 februari aanwezig wegens het omstreden verleden van vader Jorge Zorreguieta. Hij was in de jaren 70 staatssecretaris onder dictator Videla. Sommige critici vinden dat Zorreguieta helemaal niet welkom is in Nederland.

Dat gaat het prominente PvdA-lid te ver. ,,Wie je ook vraagt, bijna iedereen vindt dit de juiste uitkomst. Nou, en dan moeten we verder niet zo zeuren'', zegt ze in een interview met De Telegraaf.

De moeder van Máxima liet eerder deze maand weten dat ze op 2 februari niet in Nederland is. Maria en Jorge Zorreguieta zullen het huwelijk van hun dochter op tv volgen. In welk land ze dat doen, is nog onduidelijk. Ze zullen in elk geval niet thuis in Buenos Aires voor de buis zitten.

Van Nieuwenhoven vindt verder dat Beatrix meer ruimte moet krijgen om haar mening te geven, bijvoorbeeld in de jaarlijkse kersttoespraak. Het kabinet is verantwoordelijk voor alle uitspraken van de koningin. Van Nieuwenhoven: ,,Waarom zouden we de koningin niet mogen accepteren als een mens met een mening?''

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: