Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Zo'n 150.000 bezoekers bij huwelijk; NOS zoektocht naar...

Sunday, 06 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

De gemeente Amsterdam verwacht tussen de 140.000 en 190.000 bezoekers voor het huwelijk tussen Máxima Zorreguieta en prins Willem Alexander op 2 februari 2002. Dat is veel minder dan op koninginnedag.

Zo'n negen procent van de Amsterdammers zegt langs de route te gaan staan. Ongeveer drie procent van de inwoners van de regio wil dit doen en 0,6 procent van de rest van de bevolking wil naar Amsterdam afreizen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau O+S.

De meeste Amsterdammers weten van het huwelijk en accepteren de de overlast, aldus het onderzoek. Tweederde van de Amsterdammers vindt dat de kroonprins en zijn verloofde terecht voor de hoofdstad als trouwlocatie hebben gekozen.

De bruid en bruidegom zullen 2 februari 2002 om 10.15 uur trouwen in de Beurs van Berlage. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen zal in aanwezigheid van zeshonderd gasten het paar in de echt verbinden.

De kerkelijke bevestiging van het huwelijk zal dezelfde dag om 11.30 uur plaatsvinden in de nabijgelegen Nieuwe Kerk te Amsterdam. Daarna staat een rijtour met de Gouden Koets op het programma. De route volgt de Nieuwezijds Voorburgwal, Spui, Singel, Muntplein en Rokin om te eindigen bij het Koninklijk Paleis Amsterdam op de Dam.

De NOS is overigens op zoek naar hebbedingetjes en huwelijksadviezen. Mokken, lollies, koekblikken: een foto van Willem-Alexander en Máxima erop en een nieuw hebbedingetje is geboren. Alles lijkt in het teken te staan van het komende huwelijk: internetsites zoeken Máxima-look-alikes, ontwerpers geven suggesties voor de trouwjurk en Marco Borsato en Sita zingen een liefdeslied voor het paar.

De NOS besteedt op een speciale huwelijkssite aandacht aan gekke, grappige en opvallende hypes en hebbedingetjes. Heb je grappige items gezien, of zelf een huwelijkscartoon of Máxima-taart gemaakt, mail of stuur dit dan (het liefst met foto) naar de NOS.

Daarnaast is de NOS op zoek naar goede huwelijksadviezen voor het jonge paar. De verplichtingen die de kroonprins en Máxima nu al hebben zal het niet altijd even makkelijk voor hen maken. Hoe kan het paar hun huwelijksjaren toch spannend, romantisch en harmonieus beleven? Meer informatie op www.omroep.nl/nos.

(Bron: Nederlandse Omroep Stichting)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: