Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Koninklijke Grolsch naar record!

Wednesday, 27 Feb 2002 door Wel

Enschede,

Bierbrouwer Grolsch heeft zijn winst in 2001 zien toenemen tot 28,6 miljoen euro. Dat is 6 procent meer dan in het jaar ervoor. De hoeveelheid verkocht bier bedroeg 2,95 miljoen hectoliter. De omzet ging bijna 7 procent omhoog naar 272,6 miljoen euro.

Daarmee hebben de winst en het volume gebrouwen bier het hoogste niveau ooit bereikt, meldde de Enschedese brouwer woensdag trots. Ook over 2002 is Grolsch positief. Het bedrijf verwacht een "voortgaande groei" van de nettowinst en het bedrijfsresultaat, bij een hogere omzet. Die hogere omzet moet vooral uit Groot-Brittannië en Amerika komen.

Grolsch is als sinds 1989 huisbrouwer van sociëteit Antigoon, de thuishaven van A.S.V. Taste en dus ook van Ius Sanctus. Ook binnen Antigoon is een gestage groei in de bierconsumptie aanwezig. Onlangs heeft Antigoon een nieuw contract gesloten met de Grolsch voor de komende vijf jaar. Dit contract houdt in dat er een hogere hectoliterkorting wordt verkregen en de vereniging meer sponsorinkomsten krijgt.

bron: nu.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: