Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Verjaardag Mark S. uitbundig gevierd

Monday, 11 Mar 2002 door Sven

Afgelopen zaterdag was de heer Mark S. jarig. Dit is door hem en al zijn genodigden uitbundig gevierd. Vrijdag voorafgaande zijn verjaardag hield Mark S. zijn verjaardagsfeest te Sociëteit Antigoon. Het werd een rustige doch zeer gezellige verjaardag met een groot aantal Leeden die speciaal voor Mark S. de sociëteit hebben opgezocht.

Veel Leeden uit Enschede waren aanwezig: Ton Z., Luuk V., Bas v. B., Peter d. B., Martijn A., Hilco K., Sven S. e.a. Ook het westen had een vertegenwoordiger gestuurd in de persoon van Siert W. Het werd een uitermate gezellige avond die tot laat in de nacht heeft geduurd.

De volgende dag was het een feit dat Mark S. volwassen was geworden en de leeftijd van 21 jaren had bereikt. Mark S. dacht een rustige dag te kunnen hebben in het zuidelijke Gulpen. Wat Mark niet wist, was dat zijn moeder een verrassing had georganiseerd. Een half uur nadat Mark S. samen met zijn broer en de vriendin van de broer naar het zuiden vertrokken, verlieten er twee auto’s Enschede met een bekende, maar geheimzinnige bestemming, ook ergens in het zuiden.

Nog maar net bijgekomen van de reis, rustig aan een kop koffie, zat Mark S. bij zijn ouders zijn verhaal te vertellen over de avond daarvoor. Helaas was de rust van korte duur. De moeder van Mark S. had namelijk Luuk V., Danny de V., Martijn A., Hilco K. en Sven S. uitgenodigd om Mark S. een onvergetelijke dag te bezorgen. En het werd ook een onvergetelijke dag.

De verjaardag begon, zoals altijd, met de cadeautjes. Na wat formaliteiten, als een boek, een kookboek, mikado en een gespierd mannenbeeld, gaf de moeder het mooiste cadeau: een middag karten en een lekkere maaltijd voor die dag voor Mark S. en al zijn vrienden aanwezig. Zeer tevreden nam Mark S. het cadeau in ontvangst.

Het eerste evenement kon beginnen: het karten te Lanaken. Na de kwalificatie stonden de Moresleeden hoog genoteerd in de startopstelling. Luuk V. stond tweede, Hilco K. derde, Martijn A. vierde, Sven S. vijfde, en Danny de V. stond zesde. Twee minpunten waren dat een persoon uit Limburg eerste stond en dat de jarige jop de laatste positie mocht innemen. Na een spannende race en nadat de wolken waren opgetrokken kon de eindbalans opgemaakt worden. De Limburger had zijn leidende positie kunnen behouden. Hilco K. was doorgeschoven naar de tweede plaats en Danny kon het brons in ontvangst nemen. Mark was de beste in de race door van een tiende positie op te klimmen naar de vierde plaats. Grote verliezer was Luuk V. die terugviel van de tweede naar de tiende en laatste plaats.

Na de enerverende kartwedstrijd werd de dag voortgezet in Maastricht om daar te gaan eten in Restaurant Petit Bonheur. De aanwezigen lieten de heerlijke maaltijd zich smaken. Het was een voortreffelijke maaltijd (ouders van Mark: bedankt!). Naast de heerlijke maaltijd was er genoeg ruimte voor een goed gesprek en voor Mark S. en zijn vrienden om goede verhalen over vroeger op te halen. Kortom een uitermate geslaagde maaltijd.

’s Avonds werd het Maastrichtse nachtleven verkend. Leuke kroegen, te weinig leuke vrouwen, gezelligheid en onverstaanbare omstanders maakten het er al met al weer een leuke nacht van. De volgende ochtend hadden de ouders voor de aanwezigen een lekkere brunch gemaakt. De Leeden lieten het zich smaken. En zoals altijd moest er een einde aan komen en werden om 13.30 de auto’s gestart om de terugreis te aanvaarden. Tijdens de terugreis werd het weekend besproken, werd er ruzie gemaakt over het rijden van de chauffeurs en werd er tussendoor nog even gegeten.

Nog een persoonlijke noot: “Ouders van Mark, ik denk dat ik namens iedereen spreek: hartelijk dank voor het weekend. Wij vonden het hartstikke leuk. We hopen dat jullie dat ook vonden. Tot volgend jaar?”


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: