Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prins Claus weer naar ziekenhuis

Tuesday, 12 Mar 2002 door Sven

Prins Claus is gistermiddag voor observatie opgenomen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. De prins moet daar naar verwachting drie tot vier dagen blijven. Koningin Beatrix bracht hem gisteravond een bezoek.

Claus voelde zich kort na het middaguur niet goed. Op advies van zijn arts werd hij van paleis Huis ten Bosch naar het Amsterdamse ziekenhuis gebracht. De Rijksvoorlichtingsdienst meldde gisteravond dat de prins het naar omstandigheden redelijk maakte, maar deed geen mededeling over de aard van de klachten.

De 75-jarige prins verbleef in augustus ook al twee weken in het AMC. De reden was toen een verslechtering van zijn lichamelijke conditie door complicaties aan zijn rechternier. Drie maanden daarvoor was in Hamburg de linkernier van de prins verwijderd. Hij moest daarom verstek laten gaan op Prinsjesdag.

Claus kampt al jaren met klachten door bestralingen na zijn prostaatkankeroperatie in 1998. Sindsdien onderging de prins diverse urologische ingrepen in Hamburg, Leiden en Amsterdam. Ondanks de klachten zijn bij de operaties geen aanwijzingen gevonden voor terugkeer van de tumor.

In verband met zijn gezondheid verschijnt prins Claus nog maar zelden bij officiële gelegenheden. Ook rond het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima liet Claus verstek gaan bij verschillende festiviteiten. De prins spaarde zijn krachten om de huwelijksvoltrekking in de Beurs van Berlage en de Nieuwe Kerk bij te kunnen wonen.

Ook voor de komende maanden staan er geen officiële verplichtingen op de agenda van de prins. Dat betekent niet dat Claus niet meer in het openbaar verschijnt. Zo kwam hij in oktober onverwacht naar de opening van eententoonstelling tijdens het staatsbezoek van koning Juan Carlos van Spanje. Bij afwezigheid van haar echtgenoot wordt koningin Beatrix zo veel mogelijk begeleid door prins Willem-Alexander. Ook prinses Máxima zal daar steeds vaker bij zijn. Gistermiddag was de koningin op paleis Noordeinde waar zij president Obasanjo van Nigeria ontving. De president kwam gisteren aan voor een driedaags officieel bezoek aan Nederland.

(Bron: AD)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: