Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Spoelbakduiken voor Moreslid

Friday, 15 Mar 2002 door Sven

Moreslid Luuk V. kreeg het gisteravond benauwd toen de commissie GNE de portemonnees controleerde op buitenlandse euromunten. Echter het bleek dat Luuk V. alleen euromunten met onze koningin in zijn portemonnee had. Nog verstrooid van de controle gooide hij de munten met onze koningin er op in een glas bier.

De Procureur-Generaal werd hierop gewezen door een alert Moreslid. De aanklacht luidde dat de heer V. onze koningin symbolisch wilde verdrinken in een glas bier. De defensie bestond uit veel geschreeuw en weinig wol. Na kort beraad besloot het Hof Luuk V. schuldig te bevinden. Zijn straf luidde: Excuses aanbieden aan Hare Majesteit en 10 seconden en de elfde gratis met het hoofd in de spoelbak te verdwijnen. Na het uitvoeren van de straf (het spoelbakduiken onder luid gejuich van de aanwezigen) sprak de Executeur-Generaal een satis uit.

Eerder op de avond werd de Magistraat van het Moresgenootschap schuldig bevonden aan het feit dat hij bewust Mark S. op een lekke opblaasunit de heer V.d. V. heeft laten redden. Door het uitblijven van slachtoffers, was het Hof milder gestemd en legde de heer Björn K. een milde straf op: de opblaasunit moet gerepareerd worden, voor de eerstvolgende reddingsactie of voor het Moreszeilen 2002.

Overigens was het verder een rustige avond in onze Sociëteit. De roeivereniging DRV Euros was op bezoek om de Var$ity te promoten. De Var$ity is een roeievenement, welke gevolgd wordt door een kroegjool. De winnaar van de oude vier (het hoofdnummer van de Var$ity) organiseert ’s avonds een kroegjool in de stad van herkomst. Dit jaar maakt Enschede (er wordt altijd door de roeivereniging gestreden voor de eer van de stad) een grote kans om de Var$ity te winnen. Dit moet natuurlijk gebeuren met veel toeschouwers uit Enschede.

Op het moment van schrijven gaan vanuit het Moresgenootschap de volgende Leeden mee: Mark S., Björn K., Martijn v.d. V., Bas v. B., Peter den B., Hilco K. en Sven S. Het Moresgenootschap heeft nog geen fusten geschonken aan DRV Euros. Dit om bij te springen in de kosten die DRV Euros moet maken bij de organisatie van de kroegjool. Wat er ook gebeurt:

Enschede wint de Var$ity!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: