Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kroonprins en Máxima geroerd door felicitaties

Saturday, 16 Mar 2002 door Sven

Ondanks de enorme belangstelling hebben prins Willem-Alexander en prinses Máxima hun huwelijk ervaren als `heel persoonlijk en intiem'. ,,Af en toe werd het even doorbroken door het gigantische gejuich van buiten waardoor we toch begrepen dat er meer mensen meekeken. Maar het heeft voldaan aan onze hoop op een heel persoonlijk huwelijk'', zei Willem-Alexander gisteravond op televisie.

Het paar dat afgelopen weekeinde terugkeerde van zijn huwelijksreis, sprak een dankwoord uit voor de vele reacties die ze hebben ontvangen. Máxima zei `diep geraakt' te zijn door de `liefde en warmte waarmee de brieven zijn geschreven en de cadeaus en tekeningen zijn gemaakt'. ,,Ze hebben zeker de herinnering aan onze hele bijzondere dag nog specialer gemaakt'', zei de prinses. In het Spaans voegde ze eraan toe: ,,Iedereen hartelijk bedankt voor alles.''

Behalve veel brieven, tekeningen en cadeautjes kregen Willem-Alexander en Máxima ook 33.000 emails waarvan een flink aantal uit landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië en zelfs Siberië. Omdat het te veel werk zou zijn iedereen een kaartje terug te sturen, koos het paar voor een dankwoord op televisie.

Ook verschijnt volgende week als dank een speciale foto op de website van het Koninklijk Huis. Willem-Alexander vertelde dat ze op hun huwelijksreis nog vaak hebben zitten nagenieten van de `vele mooie en emotionele momenten op 1 en 2 februari'.

Gisteren werd bekend dat het paar een deel van de reis heeft doorgebracht in Nieuw-Zeeland. Willem-Alexander en Máxima verbleven in het luxe vakantieoord Huka Lodge in Taupo op het noord-eiland van Nieuw-Zeeland. Het resort met 20 luxe gastensuites wordt sinds 1984 geleid door de Nederlander Alex van Heeren. Mogelijk werd Willem-Alexander, die de huwelijksreis organiseerde, getipt door zijn moeder. Koningin Beatrix logeerde er in 1992 tijdens haar staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland.

(Bron: AD)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: