Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresleeden tonen weigerangst

Thursday, 21 Mar 2002 door Sven

Twee Moresleeden zijn uitgenodigd voor de openingsborrel van het Bastet-lustrum. Deze borrel vindt zaterdag aanstaande plaats. Alle Bastet-vrouwen gaan hierheen en van hen wordt verwacht dat zij hun partner meenemen. Er zijn meerdere vrouwen die het geluk hebben een Moreslid als partner te mogen beschouwen. Twee daarvan, wonend in Enschede, hebben allebei een Moreslid getroffen met weigerangst.

Een paar weken geleden waren beide mannen nog zeer blij met de uitnodiging en wilden zij ook graag naar de borrel. Dat zij naar de borrel mochten, maakten zij ook aan een ieder die het horen wilde duidelijk. Nu de borrel in zicht komt, begint het bij de Leeden te dagen, dat het nog wel eens een rustige borrel kan worden. Zij hebben nu elkaar toevertrouwd dat zij beide niet zo zin hebben in de borrel van hun vrouw.

Nu is dit op zich niet zo’n probleem, want afzeggen met een smoes is een reële optie. Het grote probleem is nu echter hun weigerangst. Ze durven allebei niet te weigeren, terwijl ze dit heel graag willen. Heen gaan lijkt de makkelijkste, maar minst leuke optie. Weigeren met ruzie als gevolg is de andere optie. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt het de eerste optie: naar de borrel gaan. De goede keuze?

Een ander Moreslid heeft een andere redenatie. Hij is vrijgezel, maar heeft middels bestuursfunctie contact met een vrijgezelle Bastet-vrouw. Omdat (bijna) alle Bastet-vrouwen met partner komen, voelde zij zich ongemakkelijk met het idee ze zonder date te komen. Nu heeft ze, hoe kan het ook anders, een Moreslid gevraagd. En wel diegene uit haar bestuur. Hij ging hier maar al te graag op in.

Als medebestuurders van elkaar zien ze elkaar vaak en veel. Dit leidt onherroepelijk tot spanningen. Afgelopen week barstte de bom en kregen de twee een meningsverschil. Het Moreslid kreeg het echter benauwd bij de gedachte dat hij de Bastet-borrel zou missen. Hij heeft daarom op zijn blote knietjes zijn excuses aangeboden om toch maar zijn opwachting te kunnen maken op de borrel. De goede keuze?

Wat een tegenstrijdig tussen de verschillende Moresleeden! De een krijgt ruzie en biedt zijn excuses aan om aanwezig te zijn op de borrel; de ander wil geen ruzie en gaat met tegenzin naar de borrel.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: