Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresleeden winnen van filosofen

Friday, 22 Mar 2002 door Sven

Het bestuur van ASV Taste kondigde het al aan gistermiddag middels het elektronische communicatiemiddel van ASV Taste, de TML: er zouden bierestafettes komen. En die zijn er geweest. Nadat verschillende Moresleeden al om half 11 bij het bestuur stonden te zeuren dat de estafettes mochten beginnen, werd omstreeks kwart over 12 het startschot gegeven voor de estafette.

De eerste estafette ging tussen de filosofen van Dispuut Panta Rhei en de Moresmannen van Ius Sanctus. De Leeden die de eer van het genootschap hoog zouden gaan houden waren: Hilco K., Remko S., Luuk V., Sven S., Arjen v.d. V. en Mark ‘keerpunt’ S. Na een spannende race was de uitslag zoals verwacht: De Moresleeden hadden eerder hun goudgele pretcilinders op dan hun opponenten. Het was een close-finish, maar het verschil was duidelijk. Later op de avond was er nog een strijd tussen Asgard en een samengaan van Fubar en Panta Rhei. Deze strijd werd al snel gestaakt doordat een lompe kerel van Asgard zijn eerste lege glas boven op het volle tweede glas zette. Moreslid Luuk V. kwam niet meer bij van het lachen en de strijd werd dan ook maar gestaakt.

Eerder die avond werden de Leeden Luuk V. en Sven S. door het hof schuldig bevonden aan het feit dat zij een wedstrijd gesquasht hebben om een stoel. De aanklacht luidde dat zij officiële Moreskanalen als Gebaat en www.ius.org hadden misbruikt voor eigen doeleinden. Dit was voor het hof niet volledig duidelijk wat de waarheid was. Wat voor het hof wel duidelijk was en waaraan de beide heren schuldig zijn bevonden, was het feit dat ze gesquasht hebben om een materieel bezit.

De straf was al snel geformuleerd. De heren mochten in hun *portkleren op de kroeg verschijnen en mochten aldaar een balletje slaan. De beide Leeden hadden een half uur om zich om te kleden. Om kwart voor een verschenen zij weer op de kroegvloer. In Moreswaardige *portkleren (wat een tegenstrijdigheid, lezers!) en met allebei een stok in de hand. Ze gingen dan ook ballen slaan, en wel te verstaan mannelijke teel- en bijballen. De Executeur-Generaal vond dit een uitstekende uitvoering van de straf en sprak al snel een satis uit. Luuk V. en Sven S. hebben de rest van de avond de aanwezigen op de kroeg verwend met het zicht op ontblote onderbenen en –armen.

Wat de rest van de avond gebeurt is, weet uw verslaggever niet. De beide estafettes waaraan uw verslaggever heeft mee gedaan, hebben ervoor gezorgd, dat uw verslaggever al vroeg in bed lag.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: