Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Koninginnedag ongekend populair

Saturday, 27 Apr 2002 door Danny

Enschede,

Steeds meer Nederlanders zijn van plan zich in het feestgedruis op Koninginnedag te storten. Dit jaar gaat 48 procent van de Nederlandse bevolking feest vieren op 30 april. Vorig jaar was dat nog 40,5 procent. Dat blijkt uit een enquÛte van onderzoeksbureau Interview/NSS in opdracht van de Nederlandse Staatsloterij.

Zeven procent van de vijfhonderd ondervraagden geeft aan nog geen plannen te hebben, 45 procent mengt zich niet in de activiteiten in het kader van Koninginnedag. Van het deel dat wel gaat feesten, zei bijna de helft (43 procent) vrijmarkten en andere lokale activiteiten te bezoeken. Vorig jaar ging het om 28 procent.

De Amsterdamse vrijmarkt trekt dit jaar weer meer belangstellenden. Ruim 10 procent van de feestvierders gaat de hoofstad bezoeken, vorig jaar was dat 7,1 procent en in 2000 6,5 procent.

Op de vraag welk lid van het koninklijk huis het meest in de belangstelling staat dit jaar tijdens hun bezoek aan Meppel en Hoogeveen, antwoordde 59 procent prinses Mßxima. Koningin Beatrix komt op de tweede plaats met 12 procent, 10 procent verwacht dat prins Willem-Alexander het middelpunt is.

(Bron: De Telegraaf)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: