Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Koninklijk paleis in Belgie te koop aangeboden

Thursday, 02 May 2002 door Danny

Brussel,

Een Belgische makelaar heeft maximale aandacht getrokken door per advertentie het koninklijk paleis in Brussel te koop aan te bieden. Koning Albert is 'not amused'.

`Plenty ruimte, vrij uitzicht op park', zo maakte de onroerendgoedhandelaar met een stevige advertentie in de Franstalige krant La Libre Belgique woningzoekenden attent op zijn website. De Vlaamse commerciele zender VTM pakte het item op en vroeg in het Warandepark, voor het werkpaleis van de koning, passanten of ze belangstelling hadden. Dat viel tegen. `Te groot', vond men, `en te veel onderhoud'. ,,Ik kan de hypotheek niet aan'', meende een derde.

Het hof, dat spreekt van een ongepaste grap, weet nog niet of het een klacht indient. Het spreekt in elk geval formeel tegen dat het paleis te koop staat. De Jury voor Ethische Praktijken, vergelijkbaar met de Reclame Code Commissie in Nederland, spreekt zich zonder klachten niet uit en wacht dus af.

De redactie van La Libre Belgique wist gisteravond van alle commotie nog niets. Een medewerker reageerde dan ook verbaasd. ,,Wij hebben die advertentie al weken, steeds met een grote foto erbij. De ene keer wordt het Atomium aangeboden, de andere keer het beursgebouw en nu dus het koninklijk paleis. Maar wij hebben daar niets mee te maken. Het is een advertentie.''

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: