Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Pim Fortuyn vermoord

Monday, 06 May 2002 door Ton

Zojuist is Pim Fortuyn neergeschoten, de lijsttrekker van zijn eigen beweging die in de peilingen kon rekenen op grote steun.

Met de moord op Fortuyn is een einde gemaakt aan de overtuiging dat we er in Nederland wel met praten uitkomen, en dat politici gewoon over straat kunnen. In de aanloop tot de verkiezingen had ik geen enkele reden om een stem op Fortuyn te overwegen, en ik had er alle vertrouwen in dat alle andere stemgerechtigden ook prima in staat waren een voor hen juiste afweging te maken.

Een man met een honkbalpetje op dacht daar anders over. Hij meende niet te kunnen vertrouwen op mijn oordeel, en dat van andere stemgerechtigden. Hij meende voor mij en alle anderen te moeten beslissen dat Fortuyn het niet mocht halen.

Als persoon voel ik me niet alleen geschokt door deze gewelddaad, maar om die reden als kiezer ook tot op het bot beledigd.

Met het lossen van dodelijke schoten op Pim Fortuyn heeft de dader de democratie in ons land grotere schade berokkend dan hij wellicht meende te verijdelen.

Ton Zijlstra


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: