Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Magistraat heeft Ius dag

Tuesday, 28 May 2002 door Danny

Enschede,

De nieuwe Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus heeft een nieuw beleid ontwikkeld. Kortweg komt het erop neer dat hij zijn taken voor Ius Sanctus centraliseert op slechts één dag.

Een "Ius Dag". Zo noemt Magistraat Schenkel het zelf. Nog maar een kleine week Magistraat en nu is het hem blijkbaar al duidelijk geworden dat het Magistraatschap meer om handen houdt dan hij van tevoren had kunnen bedenken. Om één en ander beter voor elkaar te krijgen en overzichtelijker te maken heeft de Magistraat daarom een zogenoemde "Ius Dag" ingepland.

Uw verslaggever heeft na aanleiding van dit nieuwe fenomeen aan hem gevraagd of dinsdag voortaan de "Ius Dag" wordt voor de Magistraat. Zelf kon hij daar geen direct antwoord op geven, maar aangezien het vandaag de "Ius Dag" is voor de Magistraat is het niet uit te sluiten dat de Magistraat voortaan alleen nog op dinsdag in functie is.

Met deze maatregel gaat de nieuwe Magistraat een stap verder dan inmiddels oud-Magistraat Kolbeek. Hij kondigde tijdens zijn Magistraatschap al eerder aan alleen in functie te zijn als hij zijn jasje / dasje droeg.

Hoe deze maatregel zich verder gaat ontwikkelen en wat de gevolgen voor het genootschap kunnen zijn is vooralsnog onduidelijk. Echter het zal voor de nieuwe Magistraat verdraaid lastig worden als bepaalde gebeurtenissen niet op zijn "Ius Dag" plaatsvinden. Immers grijpt hij dan wel in of of zal hij in de toekomst dan afschermen met het feit dat het zijn dag niet is...

De toekomst zal het leren...


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: