Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ius Sanctus Update !

Thursday, 06 Jun 2002 door Danny

Enschede,

Tja, het is de laatste tijd wat rustiger op de site van Moresgenootschap Ius Sanctus. Het lijkt er bijna op dat de activiteiten, en dus ook het nieuws, binnen het genootschap stil liggen. Echter niets is minder waar.

De afgelopen weken zijn echter zo druk geweest dat er te weinig tijd is geweest om iedereen van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te houden. Desalniettemin bij deze nu een kleine poging om dat recht te breien, vooral ook omdat ik na mijn werkzaamheden van vanavond toch in het bekende "type-ritme" zit.

Allereerst is er natuurlijk de Magistraatswissel geweest. Dat nieuws is al eerder bekend gemaakt via de site, maar dat de Oud-Magistraat in het bekende zwarte gat is gevallen, nog niet. Gelukkig staat hij stevig in zijn schoenen en heeft hij inmiddels andere activiteiten, waaronder zijn studie, gevonden om zich zelf mee bezig te houden.

De nieuwe Magistraat is op dit moment naar buiten toe vrij rustig en afwachtend. Echter hier en daar proeft uw verslaggever in de wandelgangen dat er op dit moment ontzettend veel achter de schermen gebeurt. Hierdoor is de externe communicatie wel even op een laag pitje gezet, mnaar de sfeer dat er iets staat te gebeuren maakt veel goed. Uw verslaggever verwacht dan ook binnenkort een aantal veranderingen, nieuwe activiteiten en spontane bijeenkomsten uit de koker van de Hooghe Raad onder leiding van de nieuwe Magistraat de heer Schenkel.

Verder wordt in de wandelgangen van Ius Sanctus vernomen dat de voorbereidingen voor de grootste Cantus aller tijden op de campus van de UT nu echt in alle hevigheid zijn losgebarsten. Een tijdje geleden meldde we al dat hiervoor plannen bestonden, maar nu ziet het er ook daadwerkelijk naar uit dat deze groteske Cantus gaat plaats vinden. Hou de geplande Cantusdatum tijdens de intro dan ook maar vast vrij.

Dit is iets dat absoluut niet gemist mag worden !!!

Verder was het gisteren ook al een druk dagje voor diverse Moresleeden. Zo zitten een aantal Leeden in Groningen voor een tweede stapavond in deze stad. Een paar maanden geleden werd de eerste "stapavond Groningen" al georganiseerd en deze was meer dan een daverend succes. Ben benieuwd welke verhalen morgen weer mee naar het Enschedese worden genomen.

Cultuur bij Moresgenootschap Ius Sanctus. Ook daar was gisteren aandacht voor. Jawel! Woensdag cultuurdag. Vanmiddag zijn namelijk een zestal Moresmannen naar een theatervoorstelling op de klokkenplas geweest en heeft men 's avonds in de Twentse Schouwburg de presentatie van het nieuwe theaterseizoen bijgewoond. Saillant detail is dat mijn radiocollega daar bij aanwezig was en dat ik zelf voor mijn werk in de provinciehoofdstad van Overijssel zat. Helaas, uw verslaggever en de Moresmannen hebben elkaar dus niet gezien, anders had ik u vast meer te vertellen gehad over de gebeurtenissen daar.

Misschien later vandaag of morgen meer...

Natuurlijk is het genootschap de afgelopen weken ook druk geweest met de eerstejaars. Het kennismakings- en vraagtraject van Taste is weer begonnen en daar doet Ius Sanctus ook aan mee. Wat mij betreft hoeft het allemaal niet meer zo, mijn vrienden zitten al bij de club. Je moet wel van erg goede huize komen wil je daar nog tussen komen. Maar dat terzijde...even voor de goede orde: Ius Sanctus is het gaafst van allemaal.

Zo, die promo ook weer gehad.

U merkt het al, er gebeurt een hoop binnen het genootschap. En dan te bedenken dat ik het traditionele zeilen dat over een kleine vijf weken begint nog niet eens heb genoemd. Daarnaast niet genoemd de viering van de LBE dies a.s. zaterdag in de omgeving van Utrecht waar een aantal Moresleeden bij aanwezig zullen zijn en ook de voorbereidingen voor de Ius Sanctus Teletekst pagina heb ik nog niet meegenomen. Ja, u leest het goed...binnenkort meer !!!

Met andere woorden...er gebeurt een hoop binnen Moresgenootschap Ius Sanctus al is dat op deze site momenteel niet merkbaar, maar daar zal binnenkort weer verandering in komen. Mocht u zich onverhoopt in de tussentijd toch vervelen en geïnteresseerd zijn in de avonturen van uw verslaggever, surf dan naar mijn eigen site. Bijna elke dag daar de laatste gebeurtenissen en inmiddels al een boordevol archief.

Om belangenverstrengeling te voorkomen bij deze cryptisch omschreven: www.voornaam en achternaam van uw verslaggever aan elkaar geschreven.nl.

Fijne dag verder en tot... !


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: