Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Woensdag Cultuurdag

Thursday, 06 Jun 2002 door Sven

van onze verslaggever Erik

Dat was gisteren mijn dagje wel, erg veel cultuur, maar erg leuk. Ik wil het u niet onthouden en bij deze een verslag van gisteren.

s'Middags verzamelde de Moresleden Schenkel, den Braber, Kolbeek, Schut, Vasters en uw verslaggever op de Klokkenplas, alwaar een theater was gebouwd (denk aan de vorm van een moskee). Om drie uur begon daar de try-out van de voorstelling: Dubbeldooier. Ondanks dat de Moresleden ongeveer de helft van het aanwezige publiek was, was de voorstelling bijzonder aangenaam. Het was een combinatie van opera, cabaret en zang. Vooral de twee broers die de hoofdrol speelden waren gweldig en een bezoek hieraan is ook aan te raden ( ze zijn door heel Nederland te zien). Na deze voorstelling werd het terras van cafe De Boemel bezocht, alwaar de Moresleden Zijlstra en Oosterhuis ook even langskwamen om te vragen hoe gaaf het was. Hier werd dan ook een groep gevormd die verslaafd was geraakt aan cultuur en s'avonds ook graag nog wat cultuur wilde opsnuiven, en de perfecte gelegenheid was om naar de Vriendenpresentatie van het Podium Twente( voorheen Twentse Schouwburg) te gaan.

Zo gezegd zo gedaan, om half acht waren de Moresleden den Braber(zonder hem kwamen we er niet in?), Kolbeek, Schut, Vasters (even nog een uurtje cultureel meedoen , voordat er bier gedronken moet worden in Groningen) en uw verslaggever. Daar aangekomen stonden we tussen zeer veel oudere mensen en voelden we ons weer erg jong. het was er ook erg druk, en zijn we maar direct doorgelopen naar de Grote Zaal, waar Jaap Mulder (wie kent hem niet) zou gaan optreden. Al snel vonden we een plaats en kon de avond beginnen. Een twintig minuten durend optreden verder was de algemene indruk dat het wel aardig was met een paar leuke grappen erin. Het was tijd voor een muziekaal intermezzo, wat ons werd aangeboden in de Kleine Zaal door het Pianoduo Stefan en Martijn Blaak. Erg mooi, een enkele misslag, maar verder erg goed. Hierna wilden we graag naar Javier Guzman, maar omdat hij te laat was moesten we maar aan het bier en de garnalen (wat waren ze lekker he Jochem?). Eindelijk was daar het optreden als afsluiter van de avond, en hij was echt erg leuk. Het was een voorstelling die actualiteit en humor combineerden. Enkele punten die hij besprak? Balkenende, meer politie op straat! en onder andere zijn eigen ziekenhuisverhaal. Dit optreden was dus erg geslaagd en aangezien hij 18 februari 2003 optreedt lijkt het mij leuk om op die datum een activiteit organiseren met het genootschap om allemaal daarheen te gaan. De avond werd afgesloten in cafe De Boemel, waar enig bier werd genuttigd. Het was een zeer geslaagde dag, en voor herhaling vatbaar.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: