Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De Publieksprijs Van spijker en Plank

Friday, 07 Jun 2002 door Joachim

De Publieksprijs Van spijker en Plank

Leden, de openheid en lef binnen Taste toonde zich altijd in de uitbundige verkleedpartijen tijdens themafeesten. De ene creatieve creatie troefde de andere af, afgunst om de gave gadget van de een leidde tot het afstruinen van de stad om een nog mooier nutteloos edoch gaaf ding te vinden. Helaas is het verkleden enigszins in het slop geraakt. Een enkel jasje, een dingetje, het is alsof de verkleedkisten van tegenwoordig kleiner zijn geworden. Clubjes zijn soms nog creatief, maar kopieren zichzelf in twintigvoud en door deze massaliteit degenereert het idee volkomen. Een voorbeeld van hoe het wel moet was tijdens het lustrumfeest van Bastet waar iedere lichting duidelijk moeite had gestoken in een koninklijk pakje. Jammer dat de Publieksprijs toen nog niet bestond!

Maar niet iedereen kan dagenlang naaien, bovendien bestaat het grootste
deel van de vereniging uit mannen dus langer dan een kwartier zit er niet in. Om toch creativiteit te stimuleren is de Publieksprijs van Spijker en Plank ingesteld. Het idee is afkomstig van Ius Sanctus, maar heeft strekking tot over de hele vereniging. Er zijn twee categorien. De eerste is de Plank, in de gouden en zilveren variant. De Gouden Plank is voor het Ius Sanctus lid dat met zijn verkleding totaal de plank misslaat. Niet begrepen wat het thema was, wel verkleed maar iets dat iedere keer wordt gebruikt, het is hem gewoon niet, jammer, afvoeren! De Zilveren Plank is voor een niet-Ius Sanctus lid die dezelfde misstap begaat.
De Zilveren en Gouden Spijker gaan naar het Taste lid en Ius lid die de
Spijker op zij kop slaan. Leuk, orgineel, creatief, prima passend bij het thema, hulde voor die persoon, een voorbeeld voor anderen!

Afgelopen avond, met het thema Jamaica nog iets waren niet veel personen verkleed. De keuze was voor deze eerste uitreiking dan ook eenvoudig.

De Prijzen:

De Gouden Plank gaat naar .. Sven Schenkel! Svenwas verkleed als een
goedkope, verlopen hoer op Jamaica, gekleed in ruitjes broek, jasje en
pruik op. Ondanks dat hij inderdaad er verlopen uitzag was nauwelijks te
zien wat hij was en het verband met het thema was ook een uiterst dunne.
Helaas Sven!

De Zilveren Plank gaat naar . Jesse eerstejaars! Jesse was in een zomers
jasje of shirt en droeg daar een sjerp van een judopak over. Als wat hij
was weet niemand, de Zilveren Plank was dan ook echt verdiend!

De Zilveren Spijker gaat naar jaarclub Wesp. Deze groep jongens kwam als Jamaicaan met een glimmend basketbal shirt (zodat je armen helemaal vrij zijn) met kralenkettingen om die zeker van hun zusjes gejat waren en tot slot een fraaie (glimmende) korte broek. Minpunt was wel dat ze als groep kwamen maar och, laat ik daar geen punt van maken. En wat bruiningscreme om als echte neger over te komen kan ook de vermomming afmaken. In ieder geval, complimenten voor deze kerels!

De Gouden Spijker tenslotte gaat naar . Arjan Oosterhuis. De leden van Ius Sanctus waren niet echt verkleed en dan geldt dat in het landen der blinden eenoog koning is. Wel, Arjan was verkleed als afgeleefde hippievrouw die van een cruise aan het genieten was. Een echte jaren 70 bril merk Beft maakte dat de jury niet om deze persoon heen kon. Arjan, gefeliciteerd!

Heermee is de Publieksprijs uitgereikt, over de uitslag kan en zal niet
gecorrespondeerd worden. Doet uw best, volgende keer beter!

Namens de vakjury,

Martijn van der Veen


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: