Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ius piano: Oud-Magistraat neemt heft in handen !

Tuesday, 25 Jun 2002 door Danny

Enschede / Hengelo,

Oud-Magistraat Kolbeek van Moresgenootschap Ius Sanctus heeft het heft in handen genomen. Samen met Magistraat Schenkel heeft hij het initiatief genomen om een nieuwe piano voor het genootschap te gaan regelen.

Het is een oudje, maar een prima kroegpiano, die alleen weer een beetje gestemd moet worden. Dat zijn de kenmerken van de nieuwe Ius piano. Momenteel nog opgeslagen in een garage in Enschede bij een RTV Oost collega van uw verslaggever.

De boel bij de RTV Oost collega moet thuis een beetje opgeruimd worden en al gauw wordt uw verslaggever benaderd door zijn collega met de vraag of hij nog studenten weet die interesse hebben in een piano. Aangezien ook de Taste / Pantha Rhei piano aan een vervanging toe is besluit uw verslaggever allereerst het SB te bellen. Per slot van rekening heeft Ius Sanctus al een mooie bierpiano dus daar zal de interesse wel een stuk lager liggen.

Na een kort gesprek besluit het SB erover na te denken. Een paar dagen later heeft uw verslaggever nog niets vernomen van het SB en verteld het verhaal aan de Oud- Magistraat. Die bedenkt zich geen moment en gooit een bericht op het interne communicatiemiddel "Geblaat" om de meningen binnen het genootschap te peilen. De piano is al zo goed als zeker in onze handen omdat de RTV Oost collega de piano voor het genootschap vast houdt.

Kosten ? Een kratje Grolsch.

Na een stroom aan reacties die voor een andere piano pleitten neemt de Oud-Magistraat contact op met de Magistraat om de zaken af te handelen. Inmiddels is de RTV Oost collega ook al gebeld en op maandag 1 juli (01-07) wordt de piano door het genootschap opgehaald en kan er aan een tweede ronde begonnen worden. Ius Leeden zullen nog benaderd worden om een handje te helpen met het ophalen van de piano. Inmiddels zijn er al volop nieuwe ideeën voor de piano. Zo moeten er leuntafels, asbakken en een tapkraan in worden gebouwd.

Hoe het nu gaat aflopen met de huidige Ius piano is onduidelijk, maar een lang gekoesterde wens van de Oud-Magistraat is de huidige piano tijdens het zeilen in Friesland mee te nemen. De huidige Ius piano is tijdens Koninginnedag van 1997 geschonken aan het genootschap door Moreslid Veenbaas. Deze werd overigens vandaag bijzonder onplezierig verrast door de Oud-Magistraat en Magistraat. Beide heeren hadden zijn voice-mail ingesproken en hem verteld dat ze bij de vuilstort stonden om de piano een laatste duwtje te geven.

Binnen twee seconden belde donateur Veenbaas op om verhaal te halen. Ne een leuk en enerverend gesprek ging ook Veenbaas akkoord met de aanschaf van een nieuwe piano. Ook hij sprak de wens uit de oude piano mee te nemen naar Friesland. Gezien de traditie van het genootschap zal daar ongetwijfeld een waar zeemansgraf op de piano staan te wachten...


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: