Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De eeuwige student bestaat nog!

Wednesday, 11 Sep 2002 door Sven

Gisteravond tijdens de borrel aansluitend op de inauguratie van de nieuwbakken Tasteleden raakten meerdere Moresleeden met elkaar in gesprek over leeftijd, studieduur en afstudeerleeftijd. En wat blijkt? De eeuwige student bestaat nog. Meerdere Leeden solliciteren openlijk naar deze titel, of zijn al reeds in het bezit van deze titel.

Na het afstuderen van de heer Van ’t Wel heeft de heer Van Buul het roer overgenomen om overige Leeden ter hand te nemen in de zware wereld van de eeuwige student. Deze categorie heeft het immers altijd zeer druk met het weerleggen van de voortdurende vooroordelen: elke dag naar de kroeg, de hele dag in bed liggen, veel koffie drinken en studeren ho maar! De rest van het volk snapt niet dat de uitloop van de studie zich later uitbetaalt in de vorm van ervaring. De persoonlijke ontwikkeling die wordt opgedaan tijdens je studietijd is een stuk extra persoonlijke bagage die je de rest van je leven bij je draagt.

Van Buul staat op het moment niet alleen. Er zijn nog steeds leeftijdgenoten van hem actief binnen de studentenwereld in het algemeen en binnen het Genootschap specifiek. Naast het ‘kwartje’ Van Buul hebben nog meer studerende Leeden de magische leeftijd van 25 bereikt: de heer Kolbeek, de heer Oosterhuis en de heer Den Braber. Er wordt al op de deur geklopt om toe te treden tot de club van 25. De heer Van Os, de heer Van der Veen en de heer Van Dijk staan al op de drempel. De heer van Dijk heeft toegegeven nog wel twee jaar bezig te zijn.

Na legendarische figuren als de heer Krijgsman en de heer Klooster, is de huidige lichting druk bezig zichzelf legendarisch te maken. De opvolging staat al klaar. Nog niet toegegeven, maar wel op de nominatie staan al verschillende namen. Wel toegegeven heeft de heer Van Oosterhout. Gisteravond in het bijzijn van uw verslaggever meldde hij zonder blikken en blozen dat hij met de mooie leeftijd van 27 zal gaan afstuderen. Of zal hij het nog een jaartje kunnen uitstellen.

Wie zulke fossielen in levende lijve wil bezichtigen, raad ik u een kijkje aan in Huize Kroegzicht: de vier Heeren hebben gemiddeld een leeftijd van 24 en zijn bezig in het 7e jaar van hun studentenleven.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: