Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kandidaat-Kandidaat borrel een groot succes!!

Friday, 13 Sep 2002 door Erik

Enschede,


Gisterenavond was het dan zover. De borrel van Ius Sanctus met een divers aantal Kandidaat-Kandidaten op het dakterras van Huize UU7. De borrel begon om 20.00, echter als snel werd het donker en poogde Dhr. van Oosterhout toch enig licht in de ontstane duisternis te scheppen door lampen aan te sluiten. Dit lukte aardig en toen de Magistraat alle aanwezigen welkom heette was hij dan ook duidelijk zichtbaar voor iedereen.

Dhr. van der Veen heeft zich gisterenavond keurig aan zijn belofte gehouden en kwam dan ook iets na achten op het dakterras met een neger. De neger introduceerde zich aan alle aanwezigen en de borrel kon worden voortgezet. De neger was zeker een verrijking voor de avond. Een onbekende blonde vrouw die ineens op het dakterras stond te vertellen dat ze toch echt graag bij Ius Sanctus wilde was daarnaast voor de Leeden en Kandidaat-Kandidaten ook erg vermakelijk.

Naarmate de bierconsumptie toenam, nam het denkvermogen bij enkelen wel af. Zo ook bij Dhr. Stam. Dhr. Stam wist niet wie de eerste plaatsvervanger is van de Procureur Generaal(PG) indien hij afwezig is. Dit was gelegenheid voor een zaak jegens Dhr. Stam. Na verwoording van de aanklacht door de PG, Dhr. Vasters, werd de zaak gevoerd. Dhr. Stam was uiteraard schuldig en diende een betoog te houden waarin hij het rechtsysteem van Ius Sanctus uitlegde, met name aan de Kandidaat-Kandidaten.

Op een gegeven moment werd de borrel voortgezet in societeit Antigoon. Drie Moresleeden waren de weg helemaal kwijt en belandden in een voor hen onbekende woonkamer waar een feest aan de gang was. U kunt zich voorstellen dat de aanwezige gasten daar ook vreemd staonden te kijken van dit korte maar verrassende bezoek. De Leeden in kwestie, Dhr. Schenkel, Dhr. Stam en Dhr. van Dijk, verlieten daarna snel het pand om zich naar de societeit te begeven.

Hier waren vele Moresleeden en Kandidaat-Kandidaten al aanwezig en met het zingen van bekende liederen bij de piano werd de borrel voor velen tot in de late uurtjes voortgezet.




Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: