Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Periode der Toetsing en Beoordeling

Wednesday, 23 Oct 2002 door Erik

Enschede,

van uw verslaggever Van der Veen:

Zeer binnenkort staan binnen de Periode van Toesing en Beoordeling, de kandidaatsperiode van de nieuwste lichting van Ius Sanctus, enkele vernieuwende activiteiten op het programma. Over de invulling van dinsdag 29 oktober kan niets gezegd worden om de voorpret en creatieve proces niet te bederven. Wel is bekend dat deze dag georganiseerd wordt door de heren Van Buul en Van der Veen. Een verslag zal naderhand gedaan worden.

Wel meer bekend is het weekend van 2 en 3 november. Een grote Millionenavond wordt georganiseerd, en, als voorspel daarop, een kleine interne cantus. Deze cantus zal het doel hebben de kandidaten en overige leeden op te leiden in het edele spel dat Ius Sanctus al jaren tot haar ultieme terrein mag rekenen. De vraag die rijst is "waarom is het onmogelijk een cantus te houden voor leeden van Ius Sanctus?". Het antwoord zal deze avond gegeven worden door het organiserend comite, wederom de heren Van Buul en Van der Veen (ook al moet de eerste nog even op de hoogte gesteld worden). Zij hebben een antwoord gevonden in de sociale concurrentie theorie, waarvan de uitwerking deze avond gepresenteerd en in praktijk gebracht zal worden.

De mogelijkheid bestaat dat vanuit het genootschap tegenwerpingen komen tegen het activisme van de twee genoemde heren. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor het uit het raam laten gooien van de oranje Ius Sanctus piano. Twijfel kan rijzen of beide heren wel tweemaal een belangrijk aandeel in de Periode van Toetsing en Beoordeling gegund kan worden. Het optreden zal dan ook met Argusogen bekeken worden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: