Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Arjan met de handen in het haar

Monday, 04 Nov 2002 door Erik

Enschede

Arjan O. zit deze week met zijn handen in het haar. Hij is druk bezig met het afronden van zijn studie. De bedoeling is dat hij volgend jaar stage gaat lopen en daarna af te studeren. Om stage te mogen lopen moeten eerst al zijn vakken afgerond zijn. Met dit grote probleem heeft hij op dit moment het zeer druk mee.

Arjan O. heeft deze week acht (8!) tentamens en wil ze ook allemaal halen. Met deze tentamens kan hij twaalf studiepunten binnen halen. Als men bedenkt dat voor één studiepunt 40 uur werken staat, levert de simpele rekensom een totaal aantal studie-uren op van 480. Vierhonderdentachtig uur studeren en dat in één week. Dat is onmogelijk. Arjan O. denkt echter van niet en zit op moment van schrijven druk te studeren.

Vandaag heeft hij zijn eerste twee tentamens gehad. Één is er sowieso binnen. Over de tweede twijfelt hij. Een echt gevoel heeft hij er niet over. Maar je gevoel zegt niet altijd alles, dus er is een kans dat hij ze allebei gehaald heeft. Twee gehad, nog zes te gaan. Morgen drie, woensdag twee en vrijdag de allerlaatste van de week. En zoals het gezegde al voorspelt: de laatste loodjes wegen het zwaarst. En in het geval van Arjan klopt dat. De laatste is het moeilijkst.

Nu zullen sommigen denken: ‘Huh tentamens?´ Het klopt dat de UT nog geen tentamens heeft, die zijn pas over drie weken. De Saxion is deze week bezig. Zo heeft uw verslaggever gehoord dat Hilco K. (U weet wel: die jongen die zijn hele leven heeft gegeven aan zijn studie en verder nergens meer tijd voor heeft) deze week ook tentamens heeft. Zijn instelling heeft vandaag al succes gehad. Binnen een half uur had hij zijn tentamen afgerond en kon hij weer naar huis: een makkie!

Om de tentamenstress in werkelijkheid te kunnen zien, moet u kijken op Asgard, aldaar zit Arjan te zwoegen achter zijn boeken.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: