Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wiedergutmachung: Prei vereffent schuld?

Thursday, 28 Nov 2002 door Jochem

Van uw verslaggever: de heer Van der Veen

Panta Rhei wil haar piano-schuld vereffenen en nodigt Ius Sanctus uit voor een "wiedergutmachung". De reden hiervan is hun snode daad om de Ius Sanctus piano het raam uit te gooien. De leden van PR zeggen dat zij toestemming hadden van de heren Bas vB en Martijn vdV en zeggen een video en foto's te hebben om dit te bewijzen. Deze zaak is nog onder het Hof. Toch hebben zij in de gaten dat MIS niet voor niets nog een beetje boos is op de filosofen en nodigt MIS hierom uit voor een Wiedergutmachungsactiviteit, een bezoek aan Muenster.

Deze wordt gehouden op donderdag 12 december, de donderdag voor het MIS weekend. Het programma lijkt er als volgt uit te gaan zien: naar Muenster met de trein (17/1800u), daar wat happen om vervolgens naar de Weihnachtsmarkt te gaan. Hier zal de nodige gluhwein gedronken worden om de bittere smaak van het pianoschandaal weg te spoelen. Wanneer om 20:30 de markt sluit zal een lokaal bierlokaal gezocht en gevonden worden waar wat Duitse pullen verwerkt zullen worden om zeker te zijn dat geen nare gevoelens meer leven bij de beide partijen. De terugreis zal al om 22:00 aan moeten vangen omdat de Deutsche Bahn niet later rijdt naar het kleine buurland, zodat de twee verticalen op tijd zijn om societeit Antigoon te vullen met verhalen en vermaak.

Een Weihnachtsmarkt is niet zoals enkele Prei-ers (mannen van de wereld als ze zijn) denken: een markt. In feite staan er slechts tien soorten stallen, waarvan negen met kerstversieringen, wat lokaal prutswerk, wat kleinventerij en een snoepkraam. Negen soorten die ter vulling zijn, de tiende doet slechts ertoe: de gluhweintent. Dat is het doel.

De verwachting is dat de activiteit de betrekkingen tussen Moresgenootschap Ius Sanctus en het binnenkort geschorste dispuut Panta Rhei zal doen verbeteren. Een verslag van de activiteit zal het eerst te lezen zijn op www.ius.org.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: