Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Mores in centrum Arnhem

Monday, 03 Feb 2003 door Sven


De vooravond werd benut door de vrijgezellen om moed in te drinken voor de grote versieravond. De onder-de-plak-groep keek het rustig aan, en probeerde de anderen de laatste tips te geven. Al met al werd het al wat later, er werd bier gedronken voor de moed, koffie om wakker te blijven, en de aftershave werd rijkelijk over de verschillende kerels gesprenkeld.

Rond de klok van negen werd de gang ingezet naar het centrum van Arnhem. Er was die avond een hoop sneeuw gevallen. Na ’s middags de dierentuin bezocht te hebben, hadden de kinderhormonen de overhand. ’s Avonds kon er vrijelijk sneeuwballen gegooid worden. Vooral Luuk, Bas, Alwin en Oscar waren in vorm en konden hun kapsel na een half uur sneeuwballen en inzeepacties als verloren beschouwen.

Eenmaal veilig in de sneeuwvrije binnenstad kreeg de eerste kroeg een keuring. Een deel van een plaatselijk café werd ingenomen door Ius en werd al meteen bestempeld tot Sociëteit. Een van de oorzaken was dat er in de toko Grolsch geschonken werd. Echt gezellig was de kroeg niet, daarom werd er gang gezet naar het tweede café. In Plaza was er meer reden tot feest: gezellig druk, leuke muziek en vrouwelijk schoon.

Erik, Joost en Joost wilden eerst nog een andere kroeg bezoeken, Voordat zij zich bij de rest van de groep voegden, hebben zij in een kroeg gedanst tussen de kleine meisjes op ‘Toeter op mijn Waterscooter’ en hebben zij de finale van Idols kunnen kijken.

De grote groep vermaakte ze zich uitermate goed. Tweelingbroers Luuk en Sven hadden al vrij snel contact met plaatselijke vrouwen. Peter, Rutger en Bas bewaakten met hun leven de barkrukken en hun eigen broekzakken. Bas heeft echter één uitstapje gemaakt, dat was toen de happy hardcore uit de stofkast kwam en Bas aan het publiek zijn hakkunsten vertoonde. Koen maakte samen met Ian, Joost en Erik op het podium de vrouwen gek. Joen had het fenomeen springen ontdekt en liet dit heel duidelijk blijken. Hilco vond een gat bij Mark in zijn broek, wat later een groter gat bleek. Verder werd de omzet verdubbeld, en weinig vrouwen versierd.

Arnhem is bekend om zijn Korenmarkt en om zijn Döner Kebab. Deze werd halverwege de avond dan ook uitgebreid genuttigd. Met name Bas, Ian en Alwin lieten het zich smaken en lieten de ober af en aan lopen met nieuwe porties. Café de Buik werd uitgekozen om de laatste afzakkertjes te nemen. De beschrijving van de Buik is in een paar woorden samen te vatten: leren jassen, druk, zigeuners, druk, dikke vrouwen van 40, druk en plusminus 20 Moresmannen. Een succesverhaal is het niet geworden. Na nog geen twee uur werd de tent verlaten om de terugreis te starten.

Gelukkig lag er nog een hoop sneeuw en kon de heenreis herhaald worden: sneeuwballen. Een hoop lol en een hoop nattigheid waren het gevolg. Mark had zich op de heenreis er nog niet aan gewaagd. De terugreis wilde hij wel meedoen. Dit werd hem fataal. De steekwoorden van Marks moeilijke lopen en dikke teen zijn: Joost V. en één kleine sneeuwbal.

’s Avonds was de rust al vrij snel ingetrokken in de Moresleeden. Alleen de kleine kinderen Joost W, Hilco, Luuk, Sven en Remko bleven nog lang onrustig. Pas nadat vader Ian had ingegrepen kon iedereen veilig gaan slapen. De volgende ochtend was er ontbijt, een grote opruimactie en een kleine schoonmaak. Vermoeid gingen de Leeden weer terug naar Enschede met een mooie herinnering aan het eerste weekend van februari 2003!



Het organiserend comité (Jochem, Rutger en Sven) is zeer tevreden over de gang van zaken en wil nogmaals de ouders van Ian bedanken!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: