Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nederland in As van het Kwaad

Tuesday, 25 Mar 2003 door Vanderveen

Wir sind dabei! Nederland in As van het Kwaad

Nederland is door de Zimbabwaanse president Robert Mugabe officieel toegevoegd aan zijn hoogstpersoonlijke as van het kwaad. Volgens de 79-jarige Afrikaanse leider behoort het tot de 'zogenaamde democratieën van het Westen'. Mugabe deed zijn uitval het afgelopen weekeinde in een toespraak. Hij somde achtereenvolgens 'Engeland, Amerika, Holland, Duitsland en sommige Scandinavische landen' op als degenen die via 'zogenaamde humanitaire en civiele organisaties' steun verlenen aan Zimbabwes oppositiepartij Beweging voor Democratische Verandering (MDC).

De president noemde Moresgenootschap Ius Sanctus niet met name, maar in bedekte bewoordingen werd duidelijk dat dit genootschap moeiteloos in de As genoemd had kunnen worden. Als kritisch genootschap heeft moresgenootschap democratische besluitvorming en een goedwerkend rechtssysteem hoog in het vaandel staan, zaken waar de heer R.M. liever niet mee geassocieerd wordt.

Overeenkomsten met de opstelling van R.M. zijn wel te vinden. De leider speelt graag met zijn land voor zijn eigen plezier en heeft graag het laatste woord. Het spelen van spellen is ook binnen Moresgenootschap Ius Sanctus schering en inslag, waarbij een ieder het hoogste woord wil voeren en zijn stempel wil drukken op de avond. Waar de leeden van Ius Sanctus echter bij het over de schreef gaan door de eigen rechtbank aangeklaagd en veroordeeld worden tot ludieke straffen, verdient het aanbeveling R.M. door een echte rechtbank aan te klagen en een bijzonder echte gevangenis om hem heen te bouwen.

Of R.M. plannen heeft het moresgenootschap aan te vallen en de Hooghe Raad ten val te brengen is nog niet bekend.

(bron: vrij naar De Volkskrant)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: