Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ius Sanctus in een ander jasje

Thursday, 27 Mar 2003 door Vanderveen

Veel van de nog studerende leeden van Ius Sanctus, het vooraanstaande Moresgenootschap van A.S.V. Taste, zullen vanavond met de handen in het haar voor hun kledingkast staan. Vanavond is het grote Carnaval del Rio feest, georganiseerd door het Taste Islamitisch Damesdispuut Moskee-Iney. Alle leden van de vereniging zijn uitgedaagd hun beste beentje voor te zetten en een fraaie verkleedpartij te maken.

Taste heeft een grote faam wanneer het gaat om verkleedpartijen. Creativiteit en activiteit zijn al jaren kernbegrippen binnen deze Algemene Studentenvereniging. Toch is er onder invloed van de Breezer generatie en het Studiehuis de klad in gekomen. Reden voor Ius Sanctus de vereniging bij te sturen. Hiertoe is de "Grote Prijs van Spijker en Plank" in het leven geroepen, dat goed verklede leden (die de spijker op zijn kop slaan) aanmoedigt en lakse verkleders (die de plank misslaan) op de vingers tikt.

Ius Sanctus staat ondanks dit initiatief niet bekend om het verkleden, of het moet tijdens de Periode van Toetsing en Beoordeling zijn, wanneer tot het uiterste gegaan moet worden om goed voor de dag te komen. Vaak hebben leeden hierna de houding dat eenmaal verkleden wel genoeg is. Het is dan ook mogelijk dat veel leeden in niets anders gaan dan een ander jasje, zonder al te veel moeite te doen om Prins Carnaval te worden.

Hoe het op dit moment gaat met de commissie die de Spijker en Plank uitreikt is ter perse gaan niet bekend. In hoeverre het initiatief nog gedragen wordt ook niet.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: