Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Magistraten voor doodstraf

Thursday, 09 Oct 2003 door Hilco

ENSCHEDE - Een recente uitgave van de Volkskrant meldde dat 7% van de magistraten voor het invoeren van de doodstraf is. Mocht deze extreme lijfstraf wetgeving worden, dan beslist een door mensen ingericht instituut over door God (of Darwin) gegeven leven.

Uiteindelijk gaan we allemaal, maar voor het zover is, eerst nog even een reactie van de huidige Magistraat van MIS, Remko S.: "De doodstraf als uiterst middel zou binnen het genootschap niet uitgesloten moeten worden. Ik wil natuurlijk niet vooruitlopen op de Nederlandse wetgeving, maar ik heb al een paar mensen op het oog die we kunnen missen als kiespijn.”

MIS kent een zeer efficiënt rechtssysteem, waarbij gedaagden zich, met bijstand van de Defensor, kunnen verdedigen. Het Hof gaat altijd in langdurig beraad voor het een uitspraak doet. De uitkomst is echter meestal een ‘schuldig’. Wordt binnen MIS de doodstraf ingevoerd, dan wordt de kans op een onvrijwillige levensterminatie na het dragen van witte sportsokken, of een andere overtreding van de Mores, dus ook aanzienlijk groter. Remko S. beweert echter dat dit wel mee zal vallen: “Ik kan me moeilijk een situatie indenken waarin we daadwerkelijk overgaan tot het Executeren van een gedaagde. Mocht het zover komen, dan heb ik nog een contactpersoon in midden Frankrijk die een authentieke, botte guillotine kan leveren.”

Tweederde van de rechterlijke macht is daarnaast voor het legaliseren van softdrugs. Remko S.: “Ik ben niet pertinent tegen. Ik heb zelf nooit mogen waarnemen dat een Moreslid zich heeft gelaafd aan softdrugs, dus kan legaliseren ervan wat mij betreft ook geen kwaad.” Uw verslaggever noemt geen namen, maar weet dat op Asgard enkele Moresjunks wonen. Een zorgelijke situatie wellicht? Stuur uw brandbrieven direct per koerier naar de Griffier, dan worden ze behandeld tijdens de eerstvolgende Algemeene Vergadering.

Remko S. in de weer met een sigaar. Zoals overduidelijk te zien is. Tenzij u visueel gehandicapt bent. Dan niet. U zult het moeten doen met deze beschrijving.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: