Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Gezonde Leeden!

Wednesday, 07 Jan 2004 door Rutger

_
In de wandelgangen van het Ius Sanctus heerste vanmiddag grote paniek. De paniek werd aangewakkerd door een Internetlink die vanmiddag over het interne communicatiemedium van Genootschap ronddwaalde. De link verwijst naar de website van het Voedingscentrum, alwaar de mogelijkheid bestaat het gewicht te beoordelen.

Massaal snelden de Leeden zich naar de website om een oordeel te krijgen. De uitslag van de test is de uitkomst van het rekensommetje (gewicht / lengte*lengte). Vervolgens wordt de score geplaatst in diagram. De resultaten kwamen gedurende de middag binnen op het interne communicatiemedium.

En wat blijkt? De Magistraat kan trots zijn op zijn Genootschap. Met een Body-Mass-Index van 24,39 valt het gemiddelde Moreslid in een gezonde klasse. Hoewel een standaarddeviatie van 3,18 voor sommige, vooral oudere Leeden ietwat verontrustend is, mag dit een met recht een aardige score genoemd worden voor een a*portief genootschap met veel Leeden die ook nog wel eens een biertje drinken. Opmerkelijk waren de statistieken van de jongste lichting, met BMI's variërend tussen de 17,5 en 26,53 weten zij een een standaarddeviatie van 6,385174234 te genereren.

Hoewel de BMI-score een aardig inzicht verschaft over de gezondheid is ook de tailleomtrek van belang. Ook hiervoor kunt u terecht op de website van het Voedingscentrum

(c) Bah'Vo!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: