Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Thailand Oranjeland

Monday, 26 Jan 2004 door Danny

BANGKOK - Het is een indrukwekkend land. Veel zon, tropische regenbuien, cultuur, boedisme, veel eten, prachtige stranden, onder water wereld en vooral veel drukte, hectiek, smog en chaos. Redenen genoeg voor de redactie van ius.org om een aantal weken naar het wonderschone land af te reizen. Uiteraard in de kielzog van Hare Majesteit de Koningin.

Thailand is in geen enkel opzicht te vergelijken met Nederland. Alleen tijdens het staatsbezoek van Koningin Beatrix en Prins Willem-Alexander aan Thailand komt het Nederlandse Oranjegevoel in alle opzichten in het Aziatische land boven drijven. De hoofdstad Bangkok werd op meerdere cruciale punten versierd met de Nederlandse en Thaise vlaggen en op verschillende punten in de stad waren groot de portretten van de Koningin en de Prins van Oranje geplaatst. Voor een Nederlander in den vreemde een vertrouwd en toch bizar gezicht.

Zoveel eerbetoon had waarschijnlijk ook Hare Majesteit de Koningin niet kunnen vermoeden. Ondanks alle overdreven punten heeft het ook wel iets bijzonders. Koning Bhumibol van Thailand heeft immers geen last van satire en heeft daarnaast bijzonder veel aanzien. Iets dat in Nederland wel iets meer zou mogen. Daarnaast wordt dagelijks om 08.00 uur en 18.00 uur op radio en tv het nationale volkslied gedraaid. Geniaal. Op deze wijze wordt in ieder geval voorkomen dat de voetballers van het Thaise elftal de tekst niet meer kennen. Misschien iets voor Nederland?

De redactie van ius.org heeft haar ogen in het land uitgekeken. op www.oranjeverenigingenschede.nl zijn een aantal foto's te bekijken van het Oranjegezinde Bangkok. Voor de echt mooie verhalen moet u in Antigoon zijn.



Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: