Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kerstdiner

Thursday, 29 Jan 2004 door Peter!

Zeer geachte Lezer(es),

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het heerlijk avondje was gekomen, het avondje van het Kerstdiner van moresgenootschap Ius Sanctus. Na uitgebreide voorbereidingen getroffen te hebben ontving de organisatie vanaf 18.00u de genodigden en bood hen, geheel in de kerstgedachte, een biertje aan.

Niet lang daarna begon zich een luguber tafereel af te spelen op een niet nader te omschrijven stevige tafel. Enkele moresleden hanteerden met veel gevoel voor ‘entertainment’ de messen en het duurde niet lang voordat de tafel en de grond eronder volledig doordrenkt waren in lichaamssappen. Hoewel in sommige culturen dit tafereel zich zou afspelen met een geit, lam, varken, koe of anderszins smakelijk stuk eten op poten, was er hier sprake van een keur aan planten, knollen en ander knaagdierenvoer. (Het is nooit te laat voor een cultuuromslag.) Toen de onrust onder de aanwezigen over de te nuttigen maaltijd ernstige vormen begon aan te nemen kwam tot (bijna) ieders grote geruststelling alsnog een grote hoeveelheid dieren tevoorschijn. Messen waren niet meer nodig, de slager had het velletje er al afgehaald (en had dus nieuwe schoenen).

Bij aanvang van het diner werden de aanwezigen verrast met een waar kerstcadeau dat zijn nut nog zou bewijzen tijdens het diner. Behalve een ruitenkrabber/vleesspatel en wat overgebleven ingrediënten bestond het cadeau uit een prachtig vormgegeven glazen bierkan! Al snel was de tafel gevuld met voedsel, bieren en enkele rare lauwe onderzetters (wat later voor een gourmetstel bleek door te moeten gaan). Na enkele lovende woorden van de Magistraat over het genootschap en de kerstgedachte en een plechtige ‘Executie’ werd de aanval ingezet.

Omdat de spelregels niet geheel duidelijk waren werden al snel manieren uitgedacht om toch de buitenkant van het vlees enigszins op te warmen. Paraffine-bommen, opgevoerde gelbranders en diverse schijnbaar spontaan ontvlambare middelen werden hiervoor ingezet.

Na enige tijd leek de maaltijd ten einde te lopen en was het tijd voor een kerstwaardige, plechtige afsluiting. Vanwege zijn verdiensten voor het genootschap kreeg de Magistraat een onderscheiding uitgereikt in de Orde van het Oranje Hart. De inleidende tekst bij deze plechtigheid kunt u lezen in deze brief. Voor meer informatie over de Orde van het Oranje Hart: zie elders op deze site bij Kapittel.

Na de maaltijd was er natuurlijk gelegenheid enkele drankjes te nuttigen. Gezien het totaal andere karakter van deze fase van de dag en het feit dat het natuurlijk weer eens volledig uit de hand liep, verwijs ik u voor informatie hierover naar andere nieuwsberichten, zoals de vorige die ook foto’s van de avond bevat.

Op naar de Nieuwjaarsborrel!

Peter!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: