Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Week 14

Friday, 09 Apr 2004 door Wouter

Ook deze week was de Periode van kandidaten Lascaris en Bakker weer vervuld van activiteiten. Een uitstapje naar de rechtbank in Almelo op dinsdag was een groot succes. Enkele personen hebben daar staan liegen en huilen te overstaan van een rechter, en de rechter heeft dit met humor beantwoord; een uitvoerig verslag kunt u al elders op Ius.org lezen.

De maandagavond ervoor stond in het teken van de herdenking van Juliana. De oranjevereniging had een herdenkingsdienst georganiseerd waarbij Ius Sanctus gevraagd werd om de mensen te ontvangen. Eenieder is welkom geheten en heeft een programma in ontvangst genomen en degeen die dat wilden werd geholpen met de jassen. De herdenking was erg netjes verzorgd met sprekers van de oranjevereniging, gezamelijke liederen, blaasorkest en sopraan. Het afscheid van Juliana was zeer zeker gedenkwaardig.

De donderdag, 1 april, was het verkleedopdracht voor de heer Lascaris. De opdracht luidde: ga verkleed als grap en om 0.00 uur komt de clou. Lascaris wilde als ‘een duvel uit een doosje’ mensen schrik aanjagen, edoch ene M.S. had duck-teep bij zich en sloot Lascaris in de doos op. De doos was inmiddels omgedoopt tot ‘playboy mansion’ en tot de inrichting behoorde een SM-kamer. Het plezier werd al snel minder toen Lascaris naar de wc moest. Dit werd echter opgelost door een vuilniszak door een opening te duwen, even te wachten en de gevulde vuilniszak weer te verwijderen.
Volgens oud-afrikaans gebruik krijgt men een visch op den rugh geplackt, als jou een poets gebakken wordt op 1 april. Dus werd ’s middags een bezoekje gebracht aan de plaatselijke visboer. Helaas had hij geen stinkende, goedkope vis, maar alleen verse vis. 2 makrelen, veel haring en wat scholletjes waren de munitie. (omstanders vonden het overigens een grof schandaal dat er tegenwoordig vis door een kroeg gesmeten werd, de visboer zelf had zoiets nog nooit meegemaakt). Met veel plezier werd dit door de kroeg gesmeten en werd er zodoende gevoerd dat alle disputen weer eens in de kroeg stonden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: