Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ontbijt in Bolke tijdens EJA

Monday, 12 Apr 2004 door Wouter

Ook deze week heeft Societiët Antigoon weer mogen genieten van de Adspiranten van het moresgenootschap Ius Santus. Afgelopen dinsdag j.l. kregen wij een enthousiaste Jesse voor ons die stond te popelen om ons een opdracht voor te leggen. Stipt om twentythreehundred hours kwam dat ook de opdracht uit zijn keel om naar het Bölke te gaan en daar eens met homo’s te gaan converseren. Uiteraard moesten we bewijsmateriaal mee terug nemen.

Maar de tent bleef leeg, ook bij het tweede biertje. Maar net toen we besloten om naar ‘die andere homo tent’ te gaan, liepen Koen en Katja binnen. Koen bestelde een sambuca met cola en ijs en Katja een wodka cola met ijs. Koen zag er uit als een typische nicht met een rijke vriend en Katja als een geimporteerde mevrouw met het oog een baan te zoeken in de erotische sector. Maar dat bleek niet zo te zijn; Koen was gewoon hoer en Katja op bezoek vanuit Brazilië. Enfin, we hebben de twee uitgenodigd om mee te gaan naar de Sociëteit om aldaar dienst te doen als bewijsstuk.
Aldaar aangekomen keken zij hun ogen uit en vergaapte zich aan de wondere wereld van studenten. De sambuca in Antigoon was ‘helaas’ op, dus Koen en Katja werden volgegoten met wodka cola zonder ijs. Ondertussen was ook het publiek de aanwezigheid van Koen en Katja opgevallen, dat niet geheel ontvreden door Koen werd gadegeslagen. Snel bood hij om aan sommige mannen gratis oraal te bevredigen, maar aangezien hij ze niet kende, wierp Lascaris zich op als match-maker. Helaas is niemand op het aanbod ingegaan.

De donderdag bood zich aan met het onbijt met de rector Magnificus, ere-lid van Moresgenootschap Ius Sanctus. Het thema was de batavierenrace en moest er dus tussen de gratis broodjes door gesport worden. Maar dat was niet de reden dat we er waren. De adspiranten Lascaris en Bakker hebben vernomen dat hij 1 april 2005 stopt als rector en daarop besloten wij hem een cadeau te geven waarmee hij eindelijk de bloemetjes buiten kon zetten; een grote bloempot met bijna 50 cm diameter. Uiteraard potgrond erbij en zaadjes van oranje-kleurige bloemen, want ja, men oogst wat men heeft gezaaid.

Donderdagmiddag en -avond was ook de Eerstejaarsactiviteit van Ius Sanctus. Zweefvliegclub vleugellam bood een helpende hand met het verslepen van de nodige materialen en lunch waaronder 5 dozen eieren. Alles was net na drieëen gereed om een leuke dag te beginnen, eerst maar eens het terrein verkennen. De locatie was de scoutingclub achter de UT een ideaal terrein om te golfen, daar er vele objecten staan om te raken. Verder een leuke hut met twee zaaltjes en een plee en keuken.

De tap werd snel aangesloten en het bier kon vloeien, een cantus en AV werden nagebootst tot groot genoegen van de aanwezigen. Ook werd er af en toe een klopjacht gehouden. Heel simpel uitgelegd; alle aanwezigen kregen eieren uitgedeeld en de kandidaten werden een voor een als vrijwilliger aangewezen om als target te dienen. Tot groot vermaack van de adspiranten werden zij gehuldigd in een wit-gele smurrie, ei ontbrak nog in de kleding.
Chinees was het avondeten wat tevens het sein was om het rustiger aan te doen. De afterdinner dip werd rustig weggewerkt tijdens het opstoken van een kampvuurtje. Maar het bier bleef vloeien, dus er werden opnieuw spontatiteiten gecreëerd. Een leuke eloquentia tussen Ian (Tegenstander van ouwelul-sjaars ‘relatie’) en Anne (Voorstander van ouwelul-sjaars ‘relatie’) was het gevolg.
Voor de mannelijke aanwezigen die door de alcohol moesten urineren, was de gang naar het toilet simpel en duidelijk. Echter, het reflexmatig mikken op een roestvrijstalen plasmuur aan de wand was dat voor sommige niet het geval. Na zorgvuldig bestuderen van dit voorwerp bleek het de wasbak te zijn.
Tot slot begaf het hele gezelschap zich naar de sociëteit, alwaar jong en oud Bastet en Thoridor zich had verenigd voor hun dies. Met ons erbij steeg het gemiddelde alcohol promillage en daarmee de gezelligheid aanzienlijk (ca 7 liter de man/vrouw).


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: