Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


SB-wissel

Wednesday, 14 Apr 2004 door Vanderveen

Het Societeitsbestuur is gewisseld! Een groep van vijf jonge en enthousiaste leden neemt de tapknop over en voorziet de hele vereniging van bier. Met deze wissel mochten we gisteravond afscheid nemen van Alwin, Saskia, Carola, Sjoerd, Leon en Ronald die een mooi jaar hebben gedraaid. In hun jaar viel wel eens een muurtje weg, maar het wapenfeit dat de cijfers voor 95% af zijn is toch iets dat in jaren niet is gepresteerd. Een goed SB, dat mag ook wel eens gezegd worden.

De avond begon met een kroeg vol speelgoed waar de SB-ers dagen aan hadden geklust. Het moet zo zijn dat de kroeg een speeltuin wordt, nog meer dan anders, om te zorgen voor escalatie en een nieuw SB dat tot acht uur in de morgen mag schoonmaken. Nadat om twaalf uur de praatjes begonnen en ze nog veel en veel langer duurden dan vorige jaren steeg de onrust. Normaliter gaat het nieuwe SB achter de bar staan tappen, en bezwijkt onder de grote vraag en druk. Dit jaar leek het of een startschot werd gegeven en werd de bar bestormd wat het grappige gezicht van veertig man achter de gaf en niemand ervoor gaf. Viltjes gooien, water gooien, op de kroeg heersen altijd twee gevoelens. Het gevoel dat je komt voor het oude en nieuwe Sb en geen zin hebt in troep en gedoe en de mensen die komen voor de escalatie en het gegooi. En het Sb. Wanneer het bier weer langzaam begint te stromen wordt de eerste groep kleiner en de tweede groter.

Dit jaar was daar geen tijd voor. Rode, dikke rook vulde de societeit. De Geest van Antigoon? Deze geest slaat echter op de hersenwerking, niet op keel en longen. Onder leiding van dertig SB-ers werd iedereen naar buiten geleid en omdat dat in het boekje staat naar de Klokkenplas geleid. En weer naar binnen. Stoppen op je hoogtepunt, dat is wat iedereen wil. Het oude SB heeft daarmee een geweldig feest gekregen en een wissel die absoluut verschilde van de wissels hiervoor. Mag ook, want het was een fantastisch jaar. We bedanken het oude SB en wensen het nieuwe ook zo'n fantastisch jaar toe.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: