Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Subject uitgebreid - een veelbewogen zaterdag

Wednesday, 21 Apr 2004 door Wouter

Een veelbewogen dag, zo laat zaterdag jongstleeden zich het best omschrijven, althans voor de toenmalige adspiranten. Bastiaan L. en Vincent B. stonden na de druk bezochte afstudeerborrel van Arjan O. zaterdag des ochtends om negen uur (op tijd, jawel!) voor de residentie van Mark S. om tezamen het erelid van het Genootschap met een bezoek te vereren. Hoewel er hout gehakt moest worden, bleek het gelukkig niet met klassieke middelen te moeten geschieden, twee ronkende kettingzagen stond het gezelschap ter beschikking om het haardvuur van de Rector Magnificus voor de komende winter veilig te stellen.
Na hard werken volgde meer hard werken, de leeden van het Genootschap moesten ís avonds immers te eten krijgen!

Nadat de voor escalatie zeer gevoelige andijviestamppot af was en van de borden afgeschept was voor wat voor doeleinde dan ook, was het tijd voor de plechtigheden, Bastiaan en Vincent ontvingen na een toast de felbegeerde rugpand en das, waarmee een einde kwam aan hun adspirantschap en toetraden tot het subject. Dit werd uiteraard gevierd, maar aan alles komt een eind; het laatste fust was leeg.

Na de schoonmaak werd de volgende locatie vereerd met een bezoek, het feest werd doorgezet op SociŽteit Antigoon. Aldaar is er een prachtige piramide van glazen gebouwd en minstens zo snel gesloopt doordat iemand er helaas een glas tegenaan liet vallen. Er werd luidkeels meegezongen met Frank Sinatra maar ook hier werd het feest plotsklaps beŽindigd, de tap ging dicht en dus moest de volgende lokatie gezocht worden.

Snel herinnerde men zich gelukkig het huisfeest van Huize DaDa, waardoor het vochtgehalte nog steeds op peil kon worden gehouden. Zij die door het strenge deurbeleid heen zijn gekomen vonden hier wederom een tap. Helaas was de tapdruk erg hoog, hetgeen resulteerde in een overmaat aan getapt bier, zelfs voor de aanwezigen. Omdat getapt bier nu eenmaal niet terug kan in het fust en we natuurlijk geen rotzooi wilden maken, werd het overschot vakkundig over het balkon gedeponeerd. Door dat er een doek hing, kon men natuurlijk niet weten dat men precies op de hoofden van tukkers gooide die uit de Zwevende Hemel kwamen. Maar ook hier hield het vertier op en werd de mooie avond beŽindigd.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: