Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Hebben we een zaak?

Thursday, 22 Apr 2004 door Vanderveen

Weet u het nog? De al drie jaar in onbruik geraakte oranje piano legde haar laatste meters af, vijf meter verticaal en met een niet erg imposante 'bong' landde het voor de deur van Kroegzicht. Jolijt bij enkelen, schrik bij omstanders. Dit kon niet, dit mocht niet, aanpakken en hard. Formeel opgestelde aandrachten werden op het Net gezet, tezamen met een korte film dat als bewijsmateriaal zou moeten dienen. De zaak verdween echter uit het zicht onder een dikke laag stof.Anderhalf jaar later lijkt de zaak de doofpot te ontsnappen. Een oud PG heeft geinformeerd naar de aanwezigheid van oude aandrachten om alsnog de zaak te voeren. Dit kan duiden op een 'cold-case' aanpak: een zaak wordt in de ijskast gezet tot nieuw bewijs aangedragen kan worden. Mogelijk is dit het geval.

Waarom de huidige PG, Erik v. D. het nodig acht de zaak alsnog te voeren blijft vooralsnog in het ongewisse. Zodra hierover meer informatie vrij komt wordt u direct op de hoogte gehouden. Volgens oud-PG Martijn vdV maakt de zaak weinig kans. In een zelf-interview zegt hij hierover: "De PG zal moeite hebben de bewijzen rond te krijgen. Een belangrijk bewijsstuk vormt een film. Maar, het is duidelijk dat dit knip en plakwerk is. Absoluut niet waterdicht. Maar afgezien daarvan, de PG heeft nog geen aanklacht geformuleerd. De aandrachten die anderhalf jaar geleden waren ingediend zijn nooit ontvankelijk verklaard. Een goede Defensor zou zich daarop richten: waarom is de zaak nu opeens wel van belang?"

Ondanks dat de PG een harde noot te kraken zal krijgen zou het goed zijn voor het rechtssysteem om er een waar spektakel van te maken. De zaak biedt daarvoor ruim voldoende aanknopingspunten. VdV: "Wanneer het goed wordt aangepakt kan het een enorme impuls zijn voor het rechtssysteem. Gebeurt het niet en wordt het afgedaan zoals het normaliter op de kroeg gaat dan voorspel ik muiterij. Het Hof is dan niet langer serieus te nemen."

Het Hof wacht een zware taak. Via ius.org wordt u op de hoogte gehouden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: