Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De laatste loodjes

Friday, 27 Aug 2004 door Kaper

Momenteel is het 19 uur en 35 minuten. De laatste uren van Remko S. als Magistraat breken aan. Momenteel zit hij nog rustig op een plastik bekertje te kauwen, maar zometeen komt de Algemeen Vergadering. Zelf denkt de Magistraat "een mooie avond te verwachten. Hoewel het weer buiten druilerig is, zal binnen de Magistraat het zonnetje in huis zijn." Rutger L., de beoogde opvolger is een stuk zenuwachtiger. Op de Sociëteitsvloer loopt hij heen en weer en bedenkt hij hoe hij orde gaat houden op de vergadering. Hij zegt zelf "een goede tijd maar ook vooral zware tijd te verwachten." Het meeste zorgen maakt hij voorlopig nog om de vergadering zelf.

Ook andere Hooghe Raad's leden zullen afscheid nemen. Zo stopt Erik v. D. na een tijd van ongeveer 1,5 jaar als Procureur-Generaal. Tevreden kijkt hij terug op zijn tijd. Gerrit K. hoopt hem op te volgen, maar niets is zeker met een vergadering.

Defensor Oßkar de W. legt heden avond ook zijn functie neer. Na zo'n 3 zaken verdedigd te hebben, vindt hij het tijd voor een carričrestap richting de functie Executeur-Generaal. Mark S., lid van de Orde der Verheevenen, zal hoogst waarschijnlijk zijn functie over nemen.

Tot slot wordt nog de Kanselier gewisseld, na een tijd van geld innen vindt Koen v. O. het tijd om geld uit te geven. Als opvolger is Vincent B. voogesteld. Hij weet nog niet helemaal of het goed gaat komen, maar rood staan is hij wel gewend (bij de bank).

Kortom, een enerverende avond. Leve de Magistraat!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: