Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Het gelijk van De Partij

Wednesday, 01 Sep 2004 door Vincent

De afgelopen week zijn wij allen getuigen geweest van enkele grove schandalen. Lijst Pim Fortuyn had zo weinig rechtlijnigheid als partij over, dat het bestuur zich scheidde van de fractie; modder gooien over en weer was het gevolg. Nog geen week later trof het tweede politieke signaal Nederland; Het kapitalistenbolwerk VVD bleek ook minder eervol dan velen dachten; ene meneer Wilders bleek overhoop te liggen met zijn fractie. Ook in het buitenland waren vele treurige politieke scenes te zien. In tsjetjenië kon men kiezen voor een president. Deze verkiezingen bleken echter te drijven op corruptie; Moskous favoriet won bij voorbaat al. Natuurlijk konden de kapitalistische Verenigde Staten niet achterblijven, de verkiezingen daar gaan natuurlijk weer gepaard met zwartmakerij, meeloperij en volksverlakkerij.

Wat leren we van deze incidenten? De LPF en de VVD laten zien waar het toe leidt als eenieder zijn mening koppig volhoudt zonder moeite te doen partijconsensus te bereiken. Neen, liever laten zij hun partij uiteenvallen, gedreven door hun eigen waanideeën, dan dat zij proberen rechtlijnigheid en overeenstemming te bereiken. De broosheid van de zogenaamde “democratie” wordt duidelijk; eenieder zit er om zichzelf ten koste van de arbeiders te verrijken en belandt daardoor in een zelfzuchtige patstelling. De Partij echter zorgt altijd voor interne eenheid. Slechts hierdoor kunnen wij Het Proletariaat dienen en voor volkswelvaart zorgen.

De fragiliteit van democratie bleek ook in de Verenigde Staten maar weer eens, met reclameboodschappen, zwartmakerij en opkleuring van hun programma proberen zij stemmen te winnen. Door dit systeem ontstaat er een regering die al hun reclames waar moet maken, ten koste van de burgers, die dit niet doorhebben, om hun herverkiezing te verzekeren. Het resultaat? De welvaart van het volk neemt af door de waar te maken beloften en beide partijen zeggen toe ongeveer hetzelfde te doen. Waar zijn deze twee partijen voor nodig? Nergens voor, ze kosten enkele honderden miljoenen dollars aan campagne, die ten koste van het volk verkwist worden aan interessantdoenerij. Een éénpartijen-stelsel zou al deze ellende voorkomen.

Deze zwartmakerijen de laatste tijd schaden het imago van de partij natuurlijk enorm. Waar er intern overlegd kan worden zodat er alsnog eenheid kan worden bereikt, kiezen velen er liever voor om de media om de partijwoordvoerder heen in te lichten om op deze manier de vuile was buiten te hangen. Het is maar goed dat De Partij alles intern oplost. Waarom is het nodig dat de buitenwereld weet dat er ooit intern even geen consensus was? De Partij draagt dan ook alleen het uiteindelijke resultaat, de mening van De Partij naar buiten.

We mogen ons gelukkig prijzen dat steeds meer mensen doorhebben dat het huidige westerse systeem een puinhoop is, gebaseerd op valse illusies. De Partij daarentegen tracht altijd eenheid te creëren. De Partij is het niet oneens en vervalt niet in zwartmakerij, neen, alle leden trachten dat hogere doel te bereiken! Leve De Partij!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: