Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Giechelend Moreslid hanteert pen

Thursday, 02 Sep 2004 door Rutger

Gisteravond werd het voor het 16e bestuur der A.S.V. Taste tijd om na een lang en intensief jaar de penningen door te geven aan een nieuw en fris team. In een prachtige zaal in het e.t. BB-gebouw werd gisteravond dan ook de Jaarvergadering gehouden. De Jaarvergadering die al jarenlang garant staat voor vermaak tot in de vroege uurtjes en menig lid tot rooddoorlopen ogen dwingt moest volgens het Bestuur dit jaar korter zijn om het zodoende ook voor de kleine kinderen interessant te houden. Na de installatie van het 17e bestuur zou de vergadering gesloten worden om daarna op tijd te kunnen borrelen in Antigoon.

Een grote delegatie van het Moresgenootschap was aanwezig, niet in de laatste plaats omdat giechelkoning Jesse van E. secretaris ging worden. Tot aan zijn wissel giechelde hij vanwege zenuwachtigheid de hele avond door. Grappen waren nog niet gemaakt, of de giechel domineerde met een prachtige akoustiek de zaal.

Reden te meer voor Moreslid Oscar de W. om een tegendaad te stellen. De W., bekend van zijn amicaal Duitse lach, diende Van E. dan ook van een forse portie repliek. Het werd dan ook al snel een vrolijke ALV en de giechels en lachen vlogen menig Taste-lid om de oren.

Deze tweestrijd was voor Vincent B. aanleiding zich ook in het gevecht te mengen. Hij koos ervoor om het spreekgestoelte over te nemen en een verhaal over sponsoring en huisstijl te beginnen. Het bleek een succesvolle strategie want de heren Van E. en De W. waren toch zeker 5 minuten stil.

Tot overmaat van ramp werd deze tactiek door overgenomen door Moreslid Den B. jr., teven StiRa-lid. Lichtelijk tipsy en met rode tanden verdedigde hij met verve de wenselijkheid van een nieuw Disco-systeem. Ook de aloude discussie over Jeneverprijs kwam weer eens ter sprake. Den B. jr. betoogde dat deze 'Schandalig!' was, hoewel er in de StiRa nog een discussie woederde over deze 'Schandalig hoog!' of 'Schandalig laag' is. Taste-lid Gerrit K. deed de toezegging om hier binnen afzienbare termijn een grondig onderzoek naar te doen. Gezien de vele onderzoeken die K. reeds op zijn conto heeft staan kan de StiRa vertrouwen op een goede oplossing. In deze veronderstelling was Sven S. inmiddels een inventarisatie begonnen over de traditionele porno tijdens het feliciteren van beide besturen.

Na lovende woorden van het f.t. Bestuur over het h.t. Bestuur was het tijd voor de wissel. Een giechelende Van E. wist een mooi verhaal op te hangen over sportkleding en Isostar. De wissel van voorzitster De B. was prachtig en emotioneel. Het 17e bestuur was geinstalleerd!

De borrel in Antigoon na afloop is waarschijnlijk zeer goed geweest. Uw verslaggever kon hier helaas niet bij zijn omdat hij 's ochtends college wilde volgen. Niet wetend dat hij in de ochtend moest constateren dat het toch eigenlijk nog te vroeg was.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: