Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Opening Academisch Jaar

Thursday, 09 Sep 2004 door Peter!

Afgelopen maandag stond voor de Universiteit Twente (UT) de traditionele opening van het Academische Jaar weer op het programma. In de Grote Kerk aan de Oude Markt spraken de heren Van Vught (rector magnificus) en Brinkhorst (minister van Economische Zaken) over de kenniseconomie, -paradox en -valorisatie. Cortège en genodigden konden zich na de interessante redes en het zingen van het Gaudeamus, wat volgens sommigen voor verbetering vatbaar was, begeven naar een speciaal ingerichte ruimte alwaar onder het genot van de nodige versnaperingen gerecipieerd kon worden.

De nieuwjaarswensen waren niet van de lucht, net als de onvermijdelijke goede voornemens die voornamelijk door montere, fris ogende studenten werden uitgesproken. Dit laatste zal ook niet in de laatste plaats gestimuleerd zijn door de plechtigheid waarbij een aantal geluksvogels zelfs een heus lintje in ontvangst mocht nemen voor doorzettingsvermogen en ijver binnen de organisatie van de UT (studenten en een enkele medewerker). Eén van de gedecoreerden, F. van V., vertelde aan eenieder die het wilde horen (en ook anderen) met gepaste trots: “Jazeker, ik ben achtstejaars!”.

Terwijl de prominenten en professoren allengs de borrel de borrel lieten, wist het aanwezige selecte gezelschap van studenten de academische sfeer verder invulling te geven door een geslaagde combinatie van zang en eloquente uiteenzettingen. Dit alles werd ondersteund door één van de aanwezigen die de verantwoordelijkheid voor de organisatie van De Opening droeg. Haar voornemen dat de feestelijkheden door zouden moeten gaan zolang het voor de aanwezigen nog gezellig was, werd daarmee meer dan bekrachtigd.

Toen de betogen over de wereldproblematiek, in het bijzonder de problematiek van de biervoorziening, en de studentikoze liederen steeds overtuigender werden, werd het toneel naar binnen verplaatst. Het behoeft geen uitleg dat aldaar de sfeer zo mogelijk nog beter, studentikozer en ook chaotischer werd. De organisatie van het geheel heeft zich tegen het einde nog definitief onsterfelijk gemaakt door onder het mom van “op een lege maag kan men niet zingen of converseren”, iedereen een maaltijd te verschaffen.

Uw verslaggever weet niet meer hoe lang wij uiteindelijk hebben kunnen genieten van de organisatorische talenten van deze uitzonderlijke dame maar het kan nu al gezegd worden dat dit dankzij haar een legendarische opening betrof. Als deze opening model staat voor het komende jaar staat ons nog een zeer boeiend jaar te wachten.

Vivat Academia!

Peter!


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: