Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Vermaak met aspiranten

Saturday, 11 Sep 2004 door Robbert

De MegaCrea stukjes van de aspiranten waren op de dinsdagavond schijnbaar dermate succesvol dat het Moresgenootschap niet één maar twee groepjes op de kop heeft getikt. Dat beloofde wat voor het eten met deze jongelui!

Het plan was in eerste instantie om te gaan barbecuen. Zelfkennis stak daar echter een stokje voor, dat zou een drama worden dus het werd Chinees. Terwijl de Kanselier daar druk mee in de weer was ontstond er een panieksituatie: de biervoorraad bleek onvoldoende te zijn! Er werd geen tijd verspild en al gauw was de meest nuchtere persoon (hilarisch genoeg ondergetekende) op weg naar het Kraamcentrum om een fust te halen.

Toen de crisis bezworen was kon de borrel daadwerkelijk van start gaan. Het eten arriveerde niet veel later, wat een goede reden was voor de Magistraat om een monoloog over het bijna geopende buffet in te zetten. Voordat dat echter kon gebeuren ging de Executeur nog ‘even’ uitleggen hoe het executeren in zijn werk gaat. Al met al werd de Chinees een stuk minder heet gegeten dan het opgediend was.

Na het eten is er een zaak tegen Bastiaan L. gevoerd betreffende zijn uitspraken eerder die avond. Hij had zijn beschimmelde (oranje) das als speeltje aan de hond van zijn ouders gegeven. Zijn defensie bestond uit allerhande smoesjes (hele familie allergisch voor honden, nooit gezegd, etc.), hij werd dan ook schuldig bevonden. De rest van de avond heeft Bastiaan uit een bakje bier gedronken, is hij uitgelaten door een paar aspiranten en rolde hij op commando door de tuin van PR.

De heldere nazomerdag werd echter snel koud, waardoor de barbecue toch nog zijn nut kon bewijzen. De fik werd gesponsord door het reclamebord van de snackbar en zorgde ervoor dat we op de idyllische buitenlocatie konden blijven borrelen en de hond vrolijk in de tuin kon blijven rond epibreren.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: