Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Vraag: kan ik hier SOGen?

Monday, 01 Nov 2004 door Peter!

Jazeker! Het aanbieden van een toegankelijke SOG(*)-mogelijkheid is een belangrijke taak van de nieuwsberichten op www.ius.org! Recentelijk bijvoorbeeld door een kijkje in het burgerleventje van een alumnus, in het leven van een bijna-alumnus, een bijzondere cantus en veel meer. De berichten gaan over wat u en ik meemaken in de kroeg en soms daarbuiten, gegoten in een smakelijk jasje van humor en geserveerd met een ruime portie dichterlijke vrijheid. Voor suggesties en commentaar kunt u terecht in het gastenboek.

Omdat uw verslaggever op het punt staat zijn toevlucht te zoeken in het WOGen (*) zal ik hier bij wijze van ‘overdracht’ een SOG met u willen bespreken:
Misschien wel de meest laagdrempelige SOG wordt geboden door ’s werelds populairste chatmedium: Microsoft Net Messenger, doorgaans "MSN" genoemd. Behalve dat dit programma de gebruiker in staat stelt met al zijn bekenden dan wel onbekenden de meest onzinnige berichten uit te wisselen, biedt de nieuwste versie de meest gevaarlijke afleiding: het "Fun & Games menu"! Dit menu stelt de gebruiker in staat de meest uiteenlopende spelletjes met zijn of haar contact te spelen. Met name Mijnenveger staat bekend om zijn verslavende werking en aanslag op de adrenalineklieren. Om de onzinnigheid van dit tijdverdrijf, en daarmee de waarde als SOG te illustreren een typische conversatie tijdens het Mijnenvegen:

Peter! zegt:
- Ha die is voor mij.
Vincent zegt:
- Tja moest wel daar zitten.
Vincent zegt:
- Gokte weer mis.
Peter! zegt:
- 50% kans
Vincent zegt:
- Ja
Peter! zegt:
- Gebruik die bom dan.
Vincent zegt:
- Neen ik wacht nog even.
Peter! zegt:
- Argh! Zes in een keer! Lul.
Vincent zegt:
- Haha.

Het gevaar van MSN zit hem in zowel haar gebruiksgemak als haar eenvoud; met een druk op de knop verzekert men zich van uren spelplezier met een contact naar keuze. Opletten is het devies, dus afleiding van de te ontwijken studieactiviteit is gegarandeerd. Om uw SOG-niveau voor lange tijd veilig te stellen, zijn diverse programma’s beschikbaar, die u in staat stellen uw studie te ontwijken met een spelletje schaak, yahtzee of galgje.

Maar onthoud: "Een kijkje op ius.org scheelt in de studiezorg", "In het nieuws op de site, kan eenieder zijn ei kwite", "Het nieuws via Ius, maakt het gezelliger thuus". Afijn, gewoon lezen!

(*) StudieOntwijkend Gedrag
(*) WerkOntwijkend Gedrag


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: